Acasă Economie Maramureş: Captură impresionantă de ţigări în Maramureş

Maramureş: Captură impresionantă de ţigări în Maramureş

DISTRIBUIȚI

captura de tigari135320 – 06032015  –   Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au depistat trei maramureşeni care intenţionau să introducă ilegal în România 42.000 pachete de ţigări de contrabandă.  În data de 4 martie a. c., în jurul orelor 18.00, poliţiştii de frontieră au observat, pe o păşune dintre localităţile Onceşti şi Berbeşti, judeţul Maramureş, trei bărbaţi care transportau, în spate, mai multe colete voluminoase. La apariţia poliţiştilor de frontieră, cei trei bărbaţi au abandonat coletele şi au încercat sa fugă spre Onceşti, însă au fost reţinuţi imediat, potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră.

La faţa locului, au fost descoperite, abandonate pe câmp, 27 de baxuri care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană, iar în imediata apropiere, într-un adăpost de animale şi în scorbura unui copac, încă 47 de baxuri, din acelaşi lot.

Cei trei bărbaţi au fost duşi, împreună cu cele 74 de baxuri cu ţigări, la sediul ITPF Sighetu Marmarmaţiei.

Cei trei tineri, cu vârste de 16, 19 şi 24 de ani, toţi  domiciliaţi în judeţul Maramureş, au recunoscut faptele, declarând că au vrut să facă bani din contrabandă.

În dimineaţa zilei de 5 martie a. c., poliţiştii de frontieră au reluat cercetarea terenului, ocazie cu care au mai fost descoperite încă 10 colete cu ţigări.

În urma inventarierii coletelor s-a constatat că este vorba de 41.927 pachete ţigări de diferite mărci, de provenienţă ucraineană, în valoare de 374.000 de lei, întreaga cantitate fiind confiscată.

Cei trei tineri sunt cercetaţi acum pentru contrabandă. Doi dintre ei au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentaţi procurorului de caz în vederea luării măsurilor legale care se impun. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.