Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Ministrul Liviu Pop: Una dintre prioritățile OIM este promovarea muncii decente pentru...

Ministrul Liviu Pop: Una dintre prioritățile OIM este promovarea muncii decente pentru toți

DISTRIBUIȚI

 135722 – 23032015 –   Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a participat luni, 23 martie, la Reuniunea la nivel înalt a celei de-a 323-a sesiuni a Consiliului de Administrație al Organizației Internaționale a Muncii care s-a desfășurat la Geneva. La eveniment au participat miniştri, miniştri adjuncţi ai Muncii din statele membre ale OIM, personalităţi marcante ale vieţii academice şi politice, diplomaţi și experți. Invitați de onoare au fost Amina Mohamed, consilier special al Secretarului General al ONU pentru agenda de dezvoltare post-2015 și Faruk Celik, ministrul Muncii și Securității Sociale din Turcia și gazda Reuniunii miniștrilor Muncii și ai Ocupării Grupului G20 din septembrie 2015.

Tema dezbatută a fost „Ocuparea forţei de muncă pe plan mondial şi provocările sociale. Tendinţe emergente şi rolul OIM” și a avut ca punct de plecare un amplu raport prezentat de  Biroul Internațional al Muncii.

În alocuțiunea sa, ministrul Liviu Pop, a subliniat că Guvernul României este în favoarea unui mecanism eficient de implementare și evaluare a impactului politicilor pe piața forței de muncă ținând seama de faptul că dialogul social este esențial pentru îmbunătățirea acestui proces.

Una dintre prioritățile Organizației Internaționale a Muncii este promovarea muncii decente pentru toți. Structura sa tripartită unică reprezintă platforma de promovare a muncii decente, ca unul dintre cele patru obiective fundamentale, alături de promovarea drepturilor în muncă, protecția socială și dialogul social. În această perioadă de provocări economice și sociale majore, rolul Organizației Internaționale a Muncii ar putea fi unul de prim rang dacă s-ar constitui în miezul sprijinului politic și al asistenței tehnice pe care o poate acorda statelor membre”, a declarat Liviu Pop.

Ministrul delegat pentru Dialog Social a adăugat că documentele supuse dezbarii, asemenea celui pe marginea căruia aavut loc un bogat schimb de idei între participanți, pot oferi mandanților, în speță Guvernului României, în abordarea diverselor probleme economice, cunoștințe, mijloace de acțiune sau orientări în punerea în practică a unor strategii cuprinse în actualul program de guvernare.

În perioada 16 – 27 martie 2015 se desfăşoară la Geneva lucrările celei de-a 323-a sesiuni a Consiliului de Administraţie al Organizației Internaționale a Muncii (OIM).

România este membră a OIM din 1919 şi deţine mandatul de membru titular al Consiliului de administraţie pentru o perioadă de 3 ani (octombrie 2014-iunie 2017). – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.