Acasă Externe Ministrul Rovana Plumb, la reuniunea EPSCO de la Bruxelles

Ministrul Rovana Plumb, la reuniunea EPSCO de la Bruxelles

DISTRIBUIȚI

Rovana Plumb - Bruxelles135401 – 10032015  Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a participat, la reuniunea Consiliului Ocupare, Politică Socială, Sănătate şi Afacerile Consumatorului (EPSCO) de la Bruxelles, la secţiunea dedicată miniştrilor ocupării şi politicilor sociale. Alături de ministrul Bunăstării din Letonia, Uldis Augulis, care a prezidat reuniunea, a participat şi vice-preşedintele Comisiei Europene responsabil cu zona euro și dialog social, domnul Valdis Dombrovskis, potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii.

Au fost, de asemenea, prezenţi vice-preşedintele CE pentru locuri de muncă, creştere, investiţii şi competitivitate, Jyrki Katainen, şi Marianne Thyssen, comisar european pentru ocupare, afaceri sociale, competenţe şi mobilitatea profesională.

Principalul punct al dezbaterii a fost Semestrul European pentru ocuparea forţei de muncă şi politicile sociale.

Discuţiile au vizat pregătirea contribuţiei EPSCO pentru reuniunea Consiliului European, care va avea loc în perioada 19 – 20 Martie 2015, context în care miniştrii muncii au aprobat mai multe documente, printre care: proiectul de concluzii ale Consiliului privind analiza anuală a creșterii și raportul comun privind ocuparea forței de muncă în 2015 – orientări politice referitoare la politicile sociale și de ocupare a forței de muncă; proiectul de raport comun privind ocuparea forţei de muncă; mesajele cheie ale Comitetului pentru Protecţie Socială, mesaje formulate în baza raportului anual al Comitetului pentru Protecţie Socială pentru 2014 privind situația socială din UE.

De asemenea, după adoptarea a două proiecte de concluzii ale EPSCO referitoare la tranziţia către pieţe ale muncii mai incluzive şi la Cadrul Strategic UE pentru perioada 2014-2020 privind Sănătatea și Securitatea la locul de muncă, miniştrii prezenţi au aprobat abordarea generală a Consiliului referitoare la propunerile de decizii privind instituirea Comitetului pentru ocuparea forţei de muncă şi a Comitetului pentru protecţie socială, cu scopul final de a consolida rolul acestora în cadrul procesului Semestrul European.

Sesiunea oficială s-a încheiat cu un dejun de lucru, în cadrul căruia miniştrii europeni ai ocupării şi politicilor sociale au discutat despre „Impactul social şi asupra ocupării al Planului de investiţii pentru Europa”, se precizează în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.