Acasă Sud Prahova Prahova: Primarul din Ploieşti, internat în spital la scurt timp după ce...

Prahova: Primarul din Ploieşti, internat în spital la scurt timp după ce a fost reţinut

DISTRIBUIȚI

135244 – 04032015Primarul Ploiestiului, Iulian Badescu (PSD), a ajuns la spital, marti seara, la scurt timp dupa ce a fost retinut, initial el fiind dus la spitalul din Campina si ulterior transferat la Spitalul Judetean de Urgenta din Ploiesti, in conditiile in care este diabetic si dependent de insulina.

Surse judiciare au afiirmat ca lui Iulian Badescu i s-a facut rau in timp ce era dus spre arestul Politiei Judetene Prahova, situat in municipiul Campina, potrivit Ziare.com.

Initial, el a fost dus la Spitalul Municipal din Campina, iar dupa investigatii medicii de aici au decis sa il transfere la Spitalul Judetean de Urgenta din Ploiesti, in conditiile in care Badescu, in varsta de 40 de ani, este cunoscut ca un pacient diabetic, dependent de insulina.

Marti seara, Iulian Badescu se afla la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta din Ploiesti, iar medicii nu au decis deocamdata internarea sa.

Marti dimineata, procurorii DNA au facut perchezitii la Primaria Ploiesti si la locuinta primarului PSD Iulian Badescu, in jurul orei 11.00 el fiind adus la DNA pentru audieri in dosarul finantarii echipei de fotbal Petrolul Ploiesti cu fonduri de la bugetul local.

Iulian Badescu a fost scos cu catuse de la DNA Ploiesti, dupa aproximativ sapte ore de audieri, si dus spre arestul Politiei Prahova, la iesirea din DNA el negand orice implicare si toate acuzatiile legate de o mita pe care ar fi luat-o din banii alocati echipei Petrolul.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii Serviciului teritorial Ploiesti al institutiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, pana in 4 martie, la ora 16.15, a primarului municipiului Ploiesti, Iulian Badescu, pentru luare de mita si abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave avand ca rezultat obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit (2 acte materiale).

De asemenea, procurorii DNA au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de secretara Primariei Ploiesti, Oana Cristina Iacob, pentru abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave avand ca rezultat obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit (2 acte materiale) si fata de Iulia Alina Alexandru, director executiv la Directia administratie publica, juridic – contencios, achizitii publice, contracte, din cadrul Primariei municipiului Ploiesti, pentru abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave avand ca rezultat obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit (2 acte materiale).

In cazul celor doua femei, procurorii DNA au luat masura controlului judiciar, pe o perioada de 60 de zile, incepand din 3 martie 2015. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.