Acasă Externe Rusia: Suspectul care-şi recunoscuse implicarea în asasinarea lui Nemţov retractează

Rusia: Suspectul care-şi recunoscuse implicarea în asasinarea lui Nemţov retractează

DISTRIBUIȚI

135471 – 13032015   – Principalul suspect in cazul asasinarii politicianului rus de opozitie Boris Nemtov, care initial si-a recunoscut fapta, si-a retras joi declaratia motivand ca a fost constrans sa vorbeasca. Zaur Dadaiev, care a fost retinut la cateva zile dupa crima de la zidurile Kremlinului, si-a schimbat declaratia, spunand de aceasta data ca nu este vinovat pentru moartea opozantului lui Vladimir Putin, relateaza CNN.

Suspectul le-a spus unor membri ai Consiliului pentru Drepturile Omului din Rusia ca a pledat vinovat dupa ce a fost retinut, pentru ca i-a fost teama.

Dadaiev a dezvaluit ca a fost torturat si ca anchetatorii i-au amenintat familia. Totusi, un oficial rus a precizat ca nu au fost gasite semne de tortura in urma unei investigatii medicale a suspectului.

Alti doi suspecti, Sagit Gubasev si Anzor Gubasev, care au spus ca au fost batuti de politie, nu prezentau nicio urma de violenta fizica, in timp ce la Dadaiev s-a constatat ca avea doar un dinte spart si semne lasate de catuse pe incheieturile mainilor, potrivit oficialului rus.

Totusi, unul dintre membrii Consiliului pentru Drepturile Omului, Andrei Babuskin, care l-a vizitat pe Dadaev marti, a declarat ca a observat „numeroase rani” pe trupul acestuia, ceea ce sugereaza ca a fost torturat.

Zaur Dadaiev si Sagid Gubasev, ambii de origine cecena, au fost acuzati de uciderea lui Nemtov duminica, insa investigatorii rusi nu au dezvaluit care ar fi fost motivul crimei. Alte trei persoane au fost retinute in legatura cu cazul.

Initial, Dadaiev a recunoscut in fata anchetatorilor ca este implicat in asasinat, a declarat duminica judecatoarea Natalia Musnikova, dar el nu a comentat pe aceasta tema in timpul audierilor la tribunal.

Boris Nemtov, in varsta de 55 de ani, care a ocupat functii guvernamentale in timpul presedintiei lui Boris Eltin iar ulterior a devenit lider al opozitiei, a fost impuscat mortal pe 22 februarie, la Moscova, in apropiere de Kremlin. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.