Acasă Centru Sibiu Sibiu: Rețineri în dosarul fraudelor informatice

Sibiu: Rețineri în dosarul fraudelor informatice

DISTRIBUIȚI

 135688 – 20032015 – Procurorii  DIICOT din Sibiu au reţinut 12 inculpați în urma audierilor effectuate după percheziţiile de joi într-un dosar de fraude informatice, urmând a fi sesizată instanţa cu propunerea de luarea a măsurii arestării preventive. Faţă de alţi şapte inculpaţi s-a dispus punerea sub control judiciar pentru 60 de zile, potrivit unui comunicat al DIICOT.

     Totodată, procurorii  l-au reţinut pe George Alexandru Popa, ofiţer de poliţie în cadrul IPJ Vâlcea – Serviciul de Investigare a Fraudelor, pentru sprijinire a unui grup infracţional organizat şi  folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii care nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, săvârşite în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Treizeci şi trei de membri ai unei rețele de fraude informatice, care erau sprijiniţi în activitatea infracţională de un poliţist, au fost aduși, joi, la sediul DIICOT Sibiu pentru audieri.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, ”gruparea  din Sibiu a fost sprijinita de către suspectul P. G. A., ofiţer de poliţie în cadrul IPJ Vâlcea – Serviciul de Investigare a Fraudelor”.

În anul 2014,  polițistul , în virtutea atribuţiilor de serviciu, a luat la cunoştinţă despre faptul că  membrii grupării sunt cercetaţi.

”Din probele administrate în cauză, a rezultat că, ulterior, suspectul P.G.A i-a divulgat suspectului  N. V.  date confidențiale privind obiectul și existența acestui dosar penal precum şi faptul  că  urmează sa fie efectuate  percheziţii domiciliare”, s emai arată în comunicat.

În perioada ianuarie 2012 –  ianuarie 2014,  prin acest mod de operare au fost prejudiciate  peste  580 de persoane vătămate, cu o sumă de 850.000 dolari. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.