Acasă Externe SUA: Ceaiul negru combate excelent diabetul

SUA: Ceaiul negru combate excelent diabetul

DISTRIBUIȚI

 135190 – 02032015Un studiu realizat de cercetătorii anericani arată că dacă se consumă  trei cești cu ceai negru pe zi există un risc scăzut de îmbolnăvire de diabet, ajungând la scăderea nivelului de glucoză din sânge. De asemenea, un asemenea consum poate preveni și ține sub control diabetul de tip II, o afecțiune metabolică, caracteriztă de un nivel ridicat al glicemiei în contextul unei rezistențe la insulină și a unei deficiențe relative de insulină.

Cercetătorii din SUA și din Japonia au analizat în laborator extract de ceai negru pentru vedea cum acționează compușii din această băutură caldă pentru a reduce zahărul din sânge. Astfel, în apa în care au stat câteva frunze de ceai s-au descoperit antioxidanți, denumiți și polifenoli care au proprietatea de a bloca enzimele ce duc la creşterea glicemiei atunci când sunt digerați carbohidraţii, iar polifenolii găsiți au acționat semnificativ împotriva enzimelor alfa amilaza și alfa glucosidază..

Un alt studiu realizat în Japonia tot asupra ceaiului negru a arătat că un extract obţinut dintr-o pudră de frunze de ceai îngheţate rapid a avut un efect similar asupra celor două enzime digestive.

În ambele studii, publicate în Frontiers of Nutrition, rezultatele sugerează că extractul de ceai negru ar putea reduce nivelurile glicemiei asociate în mod obşinuit cu aceste enzime digestive.

Numai în 2013, aproximativ 382 de milioane de persoane sufereau de diabet, potrivit Federației Internaționale de Diabet, iar acest număr va crește până în 2035 până la 592 de milioane, conform unor estimări. Această creștere dramatică este pusă pe seama creșterii incidenței de diabet de tip II, care este numit și non-insulinodependent și care este asocit pe termen lung cu afecțiuni ale inimii, cu accidente vasculare, dar și cu retinopatie diabetică și cu insuficiență renală, care poate duce la dializă.

Pentru a găsi polifenolii, cercetătorii au preparat ceaiul astfel: inițial au fost adăugate 7.5 grame de frunze de ceai negru în 75 de ml de apă distilată pentru 30 de minute la 90 de grade Celsius, iar apoi a fost filtrat. A doua preparare a implicat folosirea a 6 grame de frunze uscate și adăugarea în 60 de ml de apă. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.