Acasă Politic SUA: Se cere Rusiei o anchetă “credibilă” în cazul asasinării lui Boris...

SUA: Se cere Rusiei o anchetă “credibilă” în cazul asasinării lui Boris Nemţov

DISTRIBUIȚI

135173 – 02032015 SUA vor o ancheta „credibila” in legatura cu circumstantele si eventualii comanditari ai asasinarii opozantului rus Boris Nemtov, a declarat duminica secretarul de stat american, John Kerry.”Speram ca autoritatile vor intreprinde ancheta credibila si transparenta care va permite sa se afle cine este in spatele crimei si cine a comis-o”, a declarat Kerry la postul de televiziune ABC.

Boris Nemtov, critic virulent al presedintelui Vladimir Putin si fost vicepremier al Rusiei, a fost asasinat vineri in apropiere de Kremlin.

Duminica, zeci de mii de persoane au participat la un mars la Moscova pentru a-i aduce un omagiu lui Nemtov.

„Suntem din toata inima alaturi de poporul rus. Acel om era profund angajat pentru crearea de legaturi mai stranse cu restul lumii”, a afirmat Kerry.

Si presedintele american Barack Obama a condamnat dur uciderea lui Boris Nemtov, liderul opozitiei ruse impuscat mortal langa Kremlin.

Obama a catalogat moartea lui Nemtov drept o „crima brutala” si a facut un apel catre omologul sau rus sa efectueze o „ancheta prompta, impartiala si transparenta” si „sa asigure ca cei responsabili sunt adusi in fata justitiei”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.