Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Ucraina: Jerbă de flori în culorile tricolorului românesc în memoria victimelor Revoluției...

Ucraina: Jerbă de flori în culorile tricolorului românesc în memoria victimelor Revoluției din Ucraina

DISTRIBUIȚI

135557 – 17032015  – România își dorește să fie un partener al Ucrainei. Reafirmăm susținerea României pentru suveranitatea, integritatea și unitatea teritorială a Ucrainei, a declarat președintele României, Klaus Iohannis, într-o conferință de presă susținută la Kiev împreună cu omologul său ucrainean, Petro Poroshenko.

Șeful statului român a subliniat importanța aplicării rapide și necondiționate a acordurilor de la Minsk. Poziția României e favorabilă menținerii regimului de sanctiuni aplicate de Uniunea Europeană la adresa Rusiei, atât timp cât nu se înregistrează aplicarea deplină a acordului. Menținerea cursului reformelor e cel mai bun mesaj al menținerii parcursului Ucrainei pe calea europeană.
”Am convenit că trebuie să dăm o vizibilitate mai bună comunităților noastre etnice. Ele trebuie să devină un liant și un pod în relațiile noastre. E nevoie ca mecanismsele relevante pe linie guvernamentală să-și reia activitatea. Dorim ca prin toate acțiunile noastre să vedem efecte pozitive în ceea ce privește contactele directe dintre cetățenii noștri”, a mai declarat Iohannis.

Potrivit agerpre.ro, președintele Klaus Iohannis și-a început marți vizita oficială la Kiev printr-o vizită la Muzeul Holodomorului și un moment solemn la troița din locul unde au căzut primele victime ale revoluției care a dus la înlăturarea regimului Ianukovici. Iohannis a depus o candelă tradițională cu spice de grâu la Monumentul Victimelor Holodomorului și a tras clopotul la Muzeul Holodomorului.

Șeful statului român s-a deplasat apoi în apropierea Pieței Independenței din Kiev, unde a început Euromaidanul și a depus o jerbă de flori în culorile tricolorului românesc în memoria victimelor revoluției din Ucraina. După cele două momente solemne, Klaus Iohannis a ajuns la Administrația Prezidențială a Ucrainei, unde a fost întâmpinat de președintele Petro Poroșenko, cei doi trecând în revistă Garda de Onoare ucraineană. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.