Acasă Sud-Est Braila Brăila: Bunea Stancu împiedică alegerea unui nou preşedinte al CJ Brăila

Brăila: Bunea Stancu împiedică alegerea unui nou preşedinte al CJ Brăila

DISTRIBUIȚI

136033 – 14042015  – Deşi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila Gheorghe Bunea Stancu este în închisoare, autorităţile nu pot organiza alegeri anticipate. Gheorghe Bunea Stancu a contestat ordinul prin care a fost revocat din funcţie şi până la clarificarea situaţiei, Brăila rămâne fără şef al Consiliului Judeţean (CJ), potrivit Digi 24.

Legea administraţiei publice locale obligă autorităţile ca în maxim 90 de zile de la revocarea din funcţie să organizeze alegeri anticipate.

Gheorghe Bunea Stancu a fost revocat din funcţie în noiembrie 2014. Însă a contestat în instanţa revocarea. Deşi instanţa s-a pronunţat împotriva contestaţiei sale, Bunea Stancu a făcut recurs pe 1 aprilie, cu doar 2 zile înainte de a fi condamnat la trei ani de închisoare în dosarul „Mită la PSD”.

Astfel, autorităţile trebuie să aştepte judecarea recursului, deoarece nu mai pot emite un al doilea ordin de revocare.

Conform Legii privind Statutul aleşilor locali, primarul, respectiv preşedintele de consiliu judeţean îşi pierd funcţia, de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului dacă sunt declaraţi incompatibili, condamnaţi prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă la o pedeapsă privativă de libertate sau puşi sub interdicţie judecătorească. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.