Acasă Sud-Est Braila Brăila: Fost director în CJ Brăila, pus sub control judiciar în dosarul...

Brăila: Fost director în CJ Brăila, pus sub control judiciar în dosarul lui Bunea Stancu

DISTRIBUIȚI

 136395 – 28042015 –  În dosarul lui Gheorghe Bunea Stancu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, procurorii DNA din Galaţi au dispus marţi începerea acțiunii penale și punerea sub control judiciar pentru 60 de zile a Alinei Daniela Rusu, fost director economic al CJ Brăila, pentru abuz în serviciu.

Potrivit DNA, în perioada 28 martie 2006 – 8 martie 2012, președintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a făcut mai multe demersuri și a luat decizii prin care SC Club Fotbal Brăila SA Brăila și Asociaţia Handbal Club „Dunărea” Brăila au obținut foloase necuvenite în valoare totală de 7.492.360 lei din bugetul CJ Brăila.

Demersurile, constând în întocmirea expunerilor de motive, susținerea acestora și adoptarea hotărârilor, precum și a contractelor de asociere dintre cele două cluburi sportive și CJ Brăila) au fost făcute în condițiile în care Gheorghe Bunea Stancu cunoștea că se află în incompatibilitate.

În perioada 1 februarie 2008 – 15 decembrie 2010, finanțarea celor două persoane juridice a fost aprobată de Alina Daniela Rusu, în calitate de director economic al CJ Brăila, cu nerespectarea prevederilor legale, respectiv, fără a exista angajamente legale, respectiv hotărâri ale CJ Brăila de aprobare expresă a sumelor încasate de cele două cluburi.

Prin acțiunile sale, Alina Daniela Rusu a determinat producerea unui prejudiciu în cuantum de 5.242.362 lei în dauna CJ Brăila, concomitent cu obținerea unui folos patrimonial în valoare de 1.300.000 lei pentru SC Clubul de Fotbal SA Brăila și a unui folos patrimonial în valoare de 3.942.360 lei pentru Asociaţia Handbal Club „Dunărea” Brăila. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.