Acasă Centru Brasov Braşov: Tractoare de la Braşov pentru armata egipteană

Braşov: Tractoare de la Braşov pentru armata egipteană

DISTRIBUIȚI

 136015 – 10042015  –  Compania braşoveană Tractorul U 650 Braşov va livra primele zece tractoare U 650 armatei egiptene în luna mai, a declarat fostul director al uzinei Tractorul SA, Titus Şerban, în prezent director al firmei care a cumpărat licenţele pentru acest tip de maşini agricole, potrivit Bună Ziua Braşov. 

„În funcţie de cum se prezintă aceste tractoare, urmează să primim comenzi ferme de minim 25 de tractoare pe lună”, a explicat Şerban.  Tractorul U 650 este compania care a preluat de la defuncta Tractorul UTB SA licenţa de fabricaţie de tractoare U 650 pentru Egipt.

Anul trecut compania a avut un rulat de 1,54 milioane de euro doar din piese de schimb.

„Şi anul acesta mizăm pe 1, 6 – 1,7 milioane de euro”, a declarat Şerban.

„În cazul în care se va semna contractul va trebui să angajăm încă 20 de mecanici, deoarece contractul vizează livrarea a aproximativ 25 de tractoare lunar”, a explicat Titus Şerban, ultimul manager al companiei Tractorul UTB SA, intrată în faliment în 2007.

În prezent, compania are 52 de angajaţi.

Tractoarele se construiesc într-o hală a Fabricii de Echipament Hidraulic şi Subansamble Băicoi, cumpărată în urmă cu câţiva ani. „Am încercat să cumpărăm aici un spaţiu, dar ni s-au cerut preţuri uriaşe, moriv pentru care ne-am îndreptat atenţia spre alte zone”, preciza în urmă cu doi ani şi jumătate Titus Şerban.

În 2009 – 2010, compania a vândut 110 tractoare în Egipt, dar izbucnirea revoluţiei a făcut ca livrările să se oprească. De atunci, compania a trăit din producţia de piese de schimb, 95% din producţie fiind exportată în Egipt.

„Luna trecută a venit o echipă de tehnicieni pentru a vedea în ce stadiu ne aflăm şi pentru a verifica dacă produsele noaste respectă condiţiile impuse. Vor ca tot ce este în tractor să fie de producţie românească! Vor ca tractorul să fie exact la fel şi făcut cu piese la fel ca acum 30 de ani. De exemplu ne-au spun să schimbăm nişte şuruburi la masca de la motor pentru că aveau capul drept şi înainte erau cu cap bombat”, a precizat Titus Şerban.

Compania braşoveană este deţinută de omul de afaceri egiptean Atef el Said el Kalaini, fost partener al uzinei Tractorul SA în Egipt. Firma a cumpărat licenţa de fabricaţie pentru tractorul U 650 al fostei uzine braşovene Tractorul SA şi a demarat fabricaţia acestora în baza unui contract de prestări servicii cu societatea Roman SA, după care s-a renunţat la acest contract. Licenţa de fabricaţie a fost cumpărată însă doar pentru Egipt, tractoarele neputând fi vândute în altă ţară. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.