Acasă Externe Agenda Europeana Bruxelles: Parlamentul European: Un pas spre ridicarea imunităţii lui Dan Nica

Bruxelles: Parlamentul European: Un pas spre ridicarea imunităţii lui Dan Nica

DISTRIBUIȚI

136047 – 15042015  –  Comisia pentru Afaceri Juridice a Parlamentului European va va dezbate, joi, cererea procurorilor DNA de ridicare a imunitatii europarlamentarului Dan Nica, implicat in dosarul „Microsoft”. Dan Nica va putea sa isi spuna punctul de vedere cu privire la aceasta cerere tot joi, anunta Adevarul.ro.

Decizia finala cu privire la viitor lui Dan Nica va fi luata de plenul Legislativului European.

Purtatorul de cuvant al DNA, procurorul Livia Saplacan, a declarat Dan Nica a fost chemat la audieri la sfarsitul lui septembrie 2014, dar ca a refuzat sa se prezinte.

„Fostul ministru Dan Nica a fost citat telefonic la DNA pe 30 iulie de catre procurorul de caz. El era asteptat a doua zi pentru a da lamuriri in acest caz. Nu s-a prezentat insa la audieri”, a explicat Saplacan la o solicitate a site-ului citat.

Dan Nica a fost ales europarlamentar pe listele PSD la alegerile europene din mai 2014.

Pe 26 septembrie, DNA a cerut aviz de la presedinte, Senat, Camera Deputatilor si Parlamentul European pentru inceperea urmaririi penale in cazul a noua fosti ministri, printre care si Dan Nica, care in perioada mandatelor ar fi savarsit infractiuni, in cazul licentelorMicrosoftpentru scoli.

Procurorul sef al DNA a transmis procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, „in conformitate cu prevederile legale si constitutionale”, referatul, in vederea sesizarii Parlamentului European pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Dan Nica, ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, in perioada 2000 – iulie 2004, sub aspectul savarsirii infractiunilor deabuzin serviciu, luare de mita,traficde influenta si spalare de bani.

„Au fost obtinute probe din care rezulta ca ministrii Nica Dan, Mihailescu Petru Serban, Adriana Ticau, Athanasiu Alexandru, Tanasescu Mihai Nicolae si Gabriel Sandu si-au exercitat cu rea credinta atributiile de serviciu, determinand incheierea contractului cadru de licentiere din 15.04.2004 in conditii oneroase pentru bugetul de stat, asigurand posibilitatea deturnarii unui discount de circa 47% acordat de Microsoft in considerarea Guvernului Romaniei, si implicit permitand plata unor comisioane catre persoanele implicate”, arata un document al DNA.

A doua zi, pe 27 septembrie, Dan Nica a transmis printr-un comunicat ca nu a cerut si nu a conditionat primirea de bani sau alte foloase din partea nimanui. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.