Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: 3600 de polițiști pe străzi în mini-vacanța de 1 mai

București: 3600 de polițiști pe străzi în mini-vacanța de 1 mai

DISTRIBUIȚI

136457 – 30042015 – Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a anunțat că 3600 de polițiști de la Rutieră vor acționa pe principalele drumuri de astăzi și până pe 3 mai. Peste 36 de mii de polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști de frontieră vor acționa de astăzi și până pe 3 mai pentru asigurarea unui climat de siguranță publică, a anunțat ministrul Afacerilor Interne,Gabriel Oprea.

Tot în această perioadă,peste 9700 de polițiști vor acționa suplimentar,efectivele fiind concentrate în stațiunile turistice,zonele de agrement sau în locurile unde se vor organiza manifestări publice.

Întrucât sunt preconizare creșteri ale valorilor de trafic, la datorie vor fi și 3600 de polițiști rutieri care vor acționa pe principalele drumuri.

Vor acționa zilnic,în medie,cu peste 420 aparate radar pentru a-i descuraja și sancționa pe vitezomani. Pentru că sunt așteptate valori de trafic ridicate pe autostrada A2,am dispus deja ca Inspectoratul General de Aviație să asigure,la solicitarea Poliției Române,resurse de zbor pentru monitorizarea circulației. Dispozitivele suplimentare de Poliție Rutieră vor fi amplasate la ieșire din București,pe DN1 în zonele stațiunilor turistice de pe litoral și de Valea Prahovei.Fac un apel la conducătorii auto să circule cu prudența și să respecte limitele legale de vitează„, a declarat ministrul Afacerilor Interne,Gabriel Oprea.

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea a mai spus că pentru această minivacanță de 1 mai peste 4100 de pompieri vor fi la datorie cu 1100 de autospeciale.

De asemenea, pentru asigurarea intervențiilor medicale de urgență, în întreagă țară,vor fi disponibile 285 echipaje SMURD și 754 echipaje de ambulanță.În sprijinul acestora, vor putea fi utilizate 14 elicoptere ale Ministerului Afacerilor Interne care vor asigura misiuni aeromedicale.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.