Acasă Anchete București: Consiului Concurenței investighează o serie de licitații suspectate de înțelegeri ilicite

București: Consiului Concurenței investighează o serie de licitații suspectate de înțelegeri ilicite

DISTRIBUIȚI

136147 – 17042015 – Consiliul Concurenţei vrea să finalizeze în acest an mai multe investigaţii, în sectorul laptelui, al energiei şi din domeniul IT, însă nu vor mai fi sancţiuni de nivelul celor de anul trecut, când cea mai mare amendă a fost de 35 milioane de euro.

Există suspiciuni privind trucarea unor licitaţii în aceste secttoare de activitate, scrie Ziua Veche.

”Vor fi multe cazuri în acest an, dar nu la fel de spectaculoase ca anul trecut. Nu poţi să dai prea des amenzi de 35 de milioane de euro, aşa cum a fost în cazul investigaţiei pe retail. Vom finaliza investigaţii care vizează licitaţii trucate la programul cornul şi laptele şi ne vom concentra pe liberalizarea pieţei energiei”, a spus, la lansarea raportului de activitate al Consiliului Concurenţei, preşedintele instituţiei, Bogdan Chiriţoiu.

În domeniul energiei, Consiliul Concurenţei îşi propune să încheie investigaţia sectorială aflată în derulare pe piaţa gazelor şi, totodată, să urmărească procesul de liberalizare a acestei pieţe.

bogdan chiritoiu“În domeniul ajutorului de stat, în 2015 vom continua colaborarea cu Guvernul şi Comisia Europeană pentru privatizările companiilor Poşta Română, CFR Marfă, Oltchim, dar şi pentru restructurarea Complexului Energetic Oltenia şi a Complexului Energetic Hunedoara. Trebuie să găsim soluţii cu Guvernul şi Comisia Europeană pentru reviabilizarea şi salvare a acestor companii”, a explicat Chiriţoiu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.