Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Darius Vâlcov, arestat pentru 23 de zile

Bucureşti: Darius Vâlcov, arestat pentru 23 de zile

DISTRIBUIȚI

 135823- 02042015 –  Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) au admis, joi, contestatia depusa de procurorii DNA si au decis ca Darius Valcov, senator PSD si fost ministru de Finante, sa fie arestat preventiv pentru 23 de zile, pana pe data de 24 aprilie 2015.

Judecatorii au amanat, miercuri seara, un verdict in cazul lui Darius Valcov, acuzat de trafic de influenta si de luare de mita de doua milioane de euro, pe vremea cand era primar al Slatinei.

La 26 martie, ICCJ a respins cererea DNA de arestare preventiva a lui Darius Valcov, acesta fiind plasat in arest la domiciliu. Procurorii au atacat cu recurs masura.

Miercuri, senatorul PSD s-a prezentat in fata judecatorilor la ICCJ. Procesul a durat aproximativ 20 de minute, dupa care Valcov a plecat la locuinta sa din Slatina, fara a face nicio declaratie in fata jurnalistilor.

Fostul ministru de Finante a vrut sa semneze, marti, un acord prin care isi recunoaste vinovatia fata de faptele pentru care este acuzat de DNA, insa procurorul de caz a refuzat.

Darius Valcov a vrut sa-si recunoasca faptele din dosarul in care procurorii il acuza de trafic de influenta si in care ar fi primit mita 2 milioane de euro cand era primar al Slatinei.

Fostul ministru de Finante a fost plasat in arest la domiciliu, saptamana trecuta, fiind urmarit penal si acuzat ca ar fi luat mita 2 milioane de euro. Acesta ar fi comis infractiunea cand era primar al orasului Slatina. Valcov ar fi intervenit in favoarea unui om de afaceri in atribuirea unor contracte, in schimbul promisiunii a 20% din sumele incasate.

Plenul Senatului a votat, miercuri, in favoarea incuviintarii arestarii si extinderii urmaririi penale intr-un alt dosar deschis pe numele fostului ministru de Finante Darius Valcov.

DNA a cerut, pe 24 martie, un nou aviz pentru arestarea lui Darius Valcov, suspectat ca a folosit diverse informatii obtinute in mandatele de primar, senator si ministru, pentru a sprijini firme pe care le controla prin interpusi.

Darius Valcov ar fi primit in schimb, printre altele, trei lingouri de aur, in greutate de trei kilograme, un tablou cu rama aurie inscriptionat Renoir, un tablou inscriptionat Jean Coteau si o pictura pe lemn inscriptionata Aurel Acasandrei, toate fiind depozitate intr-un seif. De asemenea, au mai fost depozitate si sumele de 90.000 de dolari si 1,3 milioane de lei.

Intre timp, DNA a decoperit ca Darius Valcov ascundea 101 tablouri semnate de pictori celebri, cu care intentiona sa isi deschisa o galerie de arta. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.