Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Dosar penal pentru scoaterea lui Adrian Sârbu fără cătuşe din arest

Bucureşti: Dosar penal pentru scoaterea lui Adrian Sârbu fără cătuşe din arest

DISTRIBUIȚI

136313 – 24042015 – Parchetul a fost sesizat de Politia Capitalei, dupa ce au aparut in presa imagini cu Adrian Sarbu deplasându-se, fara catuse, prin Capitala, cu toate ca se afla in arest preventiv. Potrivit Digi 24, in acest caz a fost deschis un dosar penal in rem, pentru fapte de abuz in serviciu si favorizarea infractorului. In acest caz, sunt vizati de cercetari ofiterii care il insoteau pe Adrian Sarbu.

Antena 3 a difuzat marti seara in exclusivitate imagini cu omul de afaceri coborand dintr-o duba a Politiei.

Adrian Sarbu poate fi vazut alaturi de un politist, care are in mana un dosar. Avocatul sau, Cristian Ene, a precizat insa ca Sârbu a fost scos din arestul central si dus neincatusat cu duba la stomatolog, in zilele de 14 si 18 aprilie, procedurile fiind respectate, pentru ca doar ofiterul de politie poate decide daca o persoana arestata preventiv este periculoasa si exista riscul de a evada, asa ca trebuie incatusata.

Dupa o ancheta realizata de Corpul de Control al Politiei, s-a stabilit ca politistii de la Arestul Capitalei, care il escortau pe Adrian Sarbu, sa fie cercetati disciplinar, potrivit RTv.

De asemenea, adjunctul Politiei Capitalei, comisarul-sef Nelu Lupu, care avea in sarcini administrarea arestului, a fost sanctionat de seful Politiei Romane, Petre Toba. Lui Lupu i-a fost respins raportul prin care cerea mentinerea in activitate, dupa varsta de pensionare. In acest caz, comisarul-sef Nelu Lupu se va pensiona in luna mai 2015.

Adrian Sarbu este in arest preventiv din 4 februarie, fiind acuzat de instigare la evaziune fiscala, delapidare si spalare de bani.

Judecatorii au considerat ca este necesara arestarea preventiva deoarece, fiind persoana publica, Sarbu beneficiaza de o imagine creata prin TV si mass-media, putand astfel avea un „impact deosebit asupra persoanelor ce pot ajuta la aflarea adevarului”. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.