Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Elena Udrea rămâne în arest

Bucureşti: Elena Udrea rămâne în arest

DISTRIBUIȚI

136122 – 17042015 – Deputatul PMP Elena Udrea ramane in arest preventiv in dosarul Gala Bute, in urma deciziei de joi a instantei supreme.

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au respins astfel contestatia facuta de fostul presedinte PMP, prin intermediul avocatului sau, dupa ce au ascultat pledoariile ambilor.

Decizia instantei supreme in acest caz este definitiva.

Elena Udrea1Elena Udrea ceruse astfel inlocuirea masurii arestului preventiv cu una mai blanda.

„Poate ar fi nimerit ca undeva, avocatul apararii sa posteze concluziile apararii. Daca nu avem expunere media, atunci vom face un blog. Daca nu va fi un blog, atunci vom avea materiale in presa care vor fi asumate. Vom aduce in spatiul public toate aspectele juridice, pentru ca trebuie sa contrabalansam toate aceste informatii venite doar din partea anchetatorilor. Contul de Facebook al doamnei Udrea este o chestie personala. Eu faceam referire la un blog, in care sa venim cu argumentele juridice”, a declarat Marius Striblea, la RTV.

Deputatul PMP se afla in arest preventiv in acest dosar de aproape doua luni, din 25 februarie. Pe 23 martie, instanta suprema a prelungit cu 30 de zile arestul preventiv. Acuzatiile care i se aduc fostului ministru al Turismului sunt de luare de mita si abuz in servicu.

Astfel, Elena Udrea a fost acuzata initial de abuz in serviciu, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite si luare de mita. Ulterior,DNA a pus-o sub acuzare pentru alte trei infractiuni de luare de mita.

Si inainte de Pasti, pe 10 aprilie, ICCJ respinsese cererea fostului ministru de inlocuire a arestului preventiv cu o masura mai usoara, respectiv arest la domiciliu sau control judiciar, in dosarul Gala Bute. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.