Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Fostul secretar de stat Ovidiu Putura, trimis în judecată

Bucureşti: Fostul secretar de stat Ovidiu Putura, trimis în judecată

DISTRIBUIȚI

 136258 – 22042015 – Fostul secretar de stat din Minsiterul Justitiei, Ovidiu Putura, a fost trimis in judecata de catre procurorii anticoruptie. Putura este arestat preventiv in acest dosar in care este acuzat de dare de mita si trafic de influenta, se arata intr-un comunicat DNA. In rechizitoriul anchetatorilor, se arata ca in noiembrie 2014, Putura i-a promis unei alte inculpate in acest dosar, Corina, judecator la Tribunalul Bistrita, ca din functia pe care o va exercita in perioada urmatoare in Ministerul de Justitie, respectiv aceea de secretar de stat, sau printr-un functionar de legatura ce ii poate influenta pe membrii comisiilor de examinare de la nivelul Camerelor Notarilor Publici, va asigura promovarea, de catre o persoana din familia judecatoarei, a examenului pentru notari stagiari din anul 2015, prin fraudarea acestuia.

In schimb, Putura ii ceruse judecatoarei sa pronunte o hotarare favorabila intr-un dosar in care sotia lui era reclamant recurent.

Ovidiu Putura mai este acuzat ca, in perioada 2013 – 2014, a primit de la o persoana foloase necuvenite in cuantum de circa 30.000 de euro, constand in cheltuieli aferente unor partide de vanatoare, unor sejururi la mare, un costum de vanatoare, precum si aproximativ 30.000 de lei, pentru a interveni la judecatori sa dea o solutie favorabila intr-un dosar in care persoana respectiva avea calitatea de inculpat.

In cauza, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra sumelor de 80.970 de euro si 966 de dolari, ridicate de la Putura, in urma unor perchezitii la locuinta acestuia. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.