Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: George Scutaru a fost pus sub control judiciar

Bucureşti: George Scutaru a fost pus sub control judiciar

DISTRIBUIȚI

135836 – 03042015 –  Procurorii DNA au început urmărirea penală împotrivă fostului consilier prezidențial George Scutaru, pentru complicitate la luare de mită și spălarea banilor, infracţiuni săvârşite atunci când era deputat şi preşedinte al organizaţiei PNL Buzău.  Acesta a fost pus sub control  judiciar pentru 60 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA, “în cursul anului 2008, o persoană cu funcție de conducere în administrația locală – denunțător în prezenta cauză – a pretins și primit de la o altă persoană suma de aproximativ 1 milion euro, cu titlu de mită, în schimbul sprijinirii acestuia din urmă în demersurile de punere în posesie cu suprafețe de teren aflate pe raza municipiului Buzău. Din banii primiți, conform unei înțelegeri anterioare, persoana denunțătoare i-a dat lui Scutaru George-Adrian suma de 170.000 euro, proveniența și modul în care s-au obținut banii fiind cunoscute exact de Scutaru George-Adrian.

Suma de 170.000 euro, primită în numerar de Scutaru George-Adrian de la denunțător, a fost disimulată prin încheierea de contracte de publicitate, fiind folosită în campania electorală din anul 2008”.

George Scutaru a fost auduiat vineri la sediul DNA din Bucureşti – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.