Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Gheorghe Ştefan, din arestul Poliţiei în arest la domiciliu

Bucureşti: Gheorghe Ştefan, din arestul Poliţiei în arest la domiciliu

DISTRIBUIȚI

 135921 – 07042015 –   Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) au decis, marti, ca fostul primar din Piata Neamt, Gheorghe Stefan, cunoscut ca “Pinalti”, poate merge acasa.Judecatorii au inlocuit masura arestului preventiv din dosarul Microsoft cu arestul la domiciliu, a anuntat avocata lui Gheorghe Stefan, transmite Antena 3.

Decizia nu este insa definitiva, iar procurorii DNA vor depune cel mai probabil o contestatie la hotararea de marti a instantei supreme.

„Dat fiind ca ne aflam in saptamana mare, decizia e benefica pentru Gheorghe Stefan, care sta in arest de cinci luni si jumatate, e stresat din cauza arestului, avea frustrarea ca e singurul ramas in arest preventiv (din dosarul Microsoft – n.r.). Nu a recunoscut ca a luat mita patru milioane de euro, sustine ca a acceptat promisiunea acestui comision, insa persoane interpuse nu i-au mai dat banii”, a declarat, la iesirea din sala de judecata, avocata fostului edil.

Gheorghe Stefan a demisionat, la sfarsitul lunii martie, din functia de primar al orasului Piatra Neamt, dupa ce fusese suspendat din aceasta postura.

Gheorghe Stefan are numeroase probleme de sanatate, care s-au agravat in perioada arestului preventiv, adica din 29 octombrie 2014. Acesta a fost operat la coloana, in luna ianuarie a acestui an, dupa care s-a intors dupa gratii.

Dorin Cocos, Gheorghe Stefan „Pinalti”, Nicolae Dumitru „Niro” si Gabriel Sandu au fost trimisi in judecata, pe 23 martie, in dosarul Microsoft. Dintre cei patru, doar Gheorghe Stefan se mai afla in arest preventiv in acest dosar.

Primii trei sunt acuzati de trafic de influenta si spalare de bani, iar Gabriel Sandu de luare de mita si spalare de bani. Toti au fost arestati preventiv pe 29 octombrie 2014. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.