Acasă Economie Bucuresti: Hidroelectrica anunță cifre record

Bucuresti: Hidroelectrica anunță cifre record

DISTRIBUIȚI

Hidroelectrica  – 136160 – 20042015 –  Hidroelectrica anunță obținerea, în primul trimestru al anului, a unui profit record – 405 milioane lei brut- de două ori mai mult dect profitul record obținut în 2014. Performanta s-a datorat atat nivelului ridicat al productiei de energie electrica din aceasta perioada, (cu 37% mai mare fata de anul trecut) și implementarii unui management proactiv, vizionar si asumat privind gestionarea resurselor si valorilor companiei.

Cifra de afaceri a avut, de asemenea, o crestere semnificativa de 40% fata de anul trecut, respectiv, de la 676 milioane lei in primul trimestrul al anului 2014 la 944 milioane lei in trimestrul I din 2015, confirmand astfel succesul strategiilor implementate de administratorul judiciar Euro Insol in ceea ce priveste productia si vanzarea energiei electrice.

Rezultatele financiare sunt si mai spectaculoase daca ne raportam la anul 2010, cand Hidroelectrica a realizat cea mai mare productie din istoria companiei, respectiv de 19,8 TWh din care doar 4149 GWh pe primele 3 luni ale anului. Astfel cifra de afaceri pe primul trimestru al anului 2010 a fost de 661 milioane lei iar profitul brut de numai 83 milioane lei, reprezentand 20% din profitul brut inregistrat pe primele trei luni din 2015.

„Am creat premisele unui an exceptional pentru Hidroelectrica in 2015, iar daca regimul hidrologic va fi similar cu cel inregistrat anul trecut, estimam o productie de peste 18 TWh si un profit de peste 300 milioane de euro. Totodata compania isi va consolida pozitia de lider in productia de energie electrica in Romania, aspirand la statutul de jucator regional in vanzarea energiei electrice, pregatind astfel terenul pentru cea mai de succes listare a unei companii romanesti pe  Bursa de Valori” a declarat av. dr. Remus Borza, reprezentantul administratorului judiciar Euro Insol. –  PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.