Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Horia Georgescu rămâne în arest

Bucureşti: Horia Georgescu rămâne în arest

DISTRIBUIȚI

136259 – 22042015 – Fostul sef al Agentiei Nationale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, ramane in arest preventiv, au decis miercuri judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ). Judecatorii au respins contestatia lui Horia Georgescu, cercetat in dosarul despagubirilor acordate de ANRP, la decizia de mentinere a acestei masuri preventive, transmit televiziunile de stiri.

Instanta suprema a admins insa contestatia depusa de un alt suspect din dosar, evaluatorul autorizat Neculai Nistor, si au inlocuit masura arestului la domicliu cu controlul judiciar, potrivit Adevarul.ro.

Horia Georgescu se afla in arest preventiv din 18 martie, intr-un dosar de coruptie care vizeaza activitatea sa la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), fiind suspectat ca a acordat ilegal despagubiri supraevaluate.

Fostul sef al ANI, alaturi de deputatii Theodor Niculescu si Marko Attila si alti zece suspecti, a fost trimis in judecata pe data de 9 aprilie.

Potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie, Horia Georgescu este anchetat pentru trei infractiuni de abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave.

Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) a sesizat DNA, in luna ianuarie, cu privire la faptul ca, in perioada 2008 – 2009, rapoartele de evaluare a imobilelor pentru care s-au acordat despagubiri nu au respectat cerintele Standardelor Internationale de Evaluare.

In perioada respectiva, Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor, din care facea parte si Horia Georgescu, a aprobat mai multe rapoartele de evaluare ce vizau imobile pentru care se solicitau despagubiri supraevaluate. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 84 de milioane de euro, conform estimarilor procurorilor anticoruptie. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.