Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Horia Georgescu rămâne în arest

Bucureşti: Horia Georgescu rămâne în arest

DISTRIBUIȚI

135970 – 09042015  – Fostul sef al Agentiei Nationale de Integritate (ANI) Horia Georgescu ramane in arest, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) i-a respins cererea de inlocuire a masurii. Decizia luata miercuri de instanta suprema privind cererea lui Georgescu poate fi contestata la aceeasi instanta, potrivit Hotnews.ro.

Horia Georgescu a fost arestat preventiv la 18 martie a. c., in dosarul in care este acuzat ca a aprobat despagubiri pentru imobile supraevaluate la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP).

In acelasi dosar, mai sunt arestati preventiv Mihnea-Remus Iuoras, Ingrid Popa-Mocanu si Constantin-Catalin Canangiu, fosti colegi ai lui Georgescu in comisia de la ANRP, si Gheorghe Visoiu si Alexandru-Florin Hanu, experti evaluatori.

Alti doi experti evaluatori, Neculai Nistor si Dorin-Cornel Drula, sunt arestati la domiciliu.

Toti cei sapte fosti membri ai comisiei din ANRP, precum si expertii evaluatori sunt acuzati de abuz in serviciu.

In acelasi dosar, procurorii au dispus cercetarea sub control judiciar a presedintelui din perioada in care s-au acordat respectivele despagubiri, Ingrid Zaraour, ea demonstrandu-le anchetatorilor ca sufera de o boala incurabila.

Procurorii anticoruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale si fata de deputatul PNL Theodor-Catalin Nicolescu si fata de fostul vicepresedinte al comisiei din ANRP, Remus Virgil-Baciu.

Theodor Nicolescu a fost arestat dupa ce solicitarea DNA pentru retinerea si arestarea sa a fost avizata favorabil de Camera Deputatilor.

In acelasi caz, procurorii DNA au cerut aviz pentru arestarea deputatului Marko Attila Gabor, el fiind suspectat de abuz in serviciu. Camera Deputatilor a mai votat in 2 decembrie 2014 o alta cerere a ministrului Justitiei privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive a deputatului UDMR, in dosarul retrocedarilor „Bica 2”.

Dupa ce a fost retinut, Horia Georgescu si-a dat demisia din functia de presedinte al Agentiei Nationale de Integritate. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.