Acasă Nord-Est Suceava București: Inspector de la DRAF Suceava, trimis în judecată

București: Inspector de la DRAF Suceava, trimis în judecată

DISTRIBUIȚI

 135775 – 01042015 –  Procurorii din cadrul DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a lui Ionuț Daniel Vartic, inspector șef antifraudă la Direcția Regională Antifraudă Fiscală (DRAF) Suceava, pentru folosirea de informații secret de serviciu și complicitate la delapidare, și a lui Corneliu Ciuchea, asociat și administrator al unei societăți comerciale, pentru complicitate folosirea de informații nedestinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații și trafic de influență. De asemenea, în stare de libertate vor fi judecați Lucica Botușanu (administrator de firmă) pentru cumpărare de influență și Filuță Cerlincă (administrator de firmă) pentru de delapidare.

În zilele de 15 mai, 17 iunie și 5 decembrie 2014,  inspectorul anti-fraudă Vartic i-a transmis lui Ciuchea, în vederea transmiterii mai departe, informații care nu erau destinate publicității, pe care le obținuse în virtutea funcției sale, dezvăluind astfel data unor controale inopinate ce urmau să fie efectuate la diverși agenți economici de inspectori antifraudă. Scopul acestor divulgări a fost pe de o parte, încercarea de a proteja operatorii economici agreați de Ciuchea, iar pe de altă parte de a obține pentru sine bunuri și foloase necuvenite.

În perioada martie – noiembrie 2014, Ciuchea a pretins și a primit de la Botușanu suma totală de 90.000 lei, în tranșe lunare de câte 10.000 lei, lăsând-o să creadă că, prin influența pe care o are asupra unui funcționar public neidentificat numit ‘Doctorul’, ar putea determina protejarea firmei acesteia din urmă în ceea ce privește controalele fiscale.

În perioada 1 – 2 noiembrie 2014, cu ocazia desfășurării unei petreceri, Vartic a acceptat oferta lui Cerlincă de a beneficia, în mod gratuit, de cazarea invitaților în cele 17 camere și 5 apartamente ale unui complex turistic, administrat de acesta din urmă, ajutându-l astfel în activitatea infracțională pe omul de afaceri și cauzând firmei un prejudiciu în cuantum de 3.345 lei.

Procurorii au dispus măsura sechestrului asigurator asupra mai multor sume de bani care aparțin inculpaților Vartic, Ciuchea și Cerlincă. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Suceava cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.