Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Mazăre, mai așteaptă

Bucureşti: Mazăre, mai așteaptă

DISTRIBUIȚI

136369 – 27042015 –  Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) au amanat pentru marti judecarea cererii DNA de prelungire a arestarii preventive fata de primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, cercetat pentru trei infractiuni de luare de mita, doua de conflict de interese si abuz in serviciu.

De asemenea, in dosar se solicita si prelungirea mandatului fata de omul de afaceri Sorin Strutinsky, arestat preventiv si in alta cauza.

La 2 aprilie a. c., instanta suprema a decis arestarea preventiva pentru 30 de zile a celor doi dupa ce a admis o contestatie a DNA. Anterior, la 18 martie, un alt complet hotarase ca Radu Mazare sa fie cercetat in libertate.

Potrivit DNA, in perioada 2006-2009, Radu Mazare, beneficiind de ajutorul lui Sorin Strutinsky, a solicitat si primit circa 2 milioane de euro de la reprezentantii a doua societati comerciale, in scopul facilitarii emiterii documentatiilor de urbanism necesare dezvoltarii unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intentionau sa le dezvolte in Constanta.

„Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive incheiate de reprezentantii societatii respective cu o firma controlata de Mazare atat direct, cat si prin intermediul celuilalt inculpat. In perioada 2008-2014, Mazare, cu ajutorul lui Strutinsky, a primit de la o societate comerciala peste 7 milioane de euro pentru ca a asigurat acesteia castigarea unei licitatii organizate de Primaria Constanta pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a orasului. In acelasi timp, intre firma respectiva si institutia publica condusa de Mazare a fost incheiat un contract avand ca obiect delegarea serviciului de salubrizare pentru o perioada de 25 de ani, cu un cost total estimat de 1.194.056.850 lei – cca 335 milioane de euro”, precizeaza DNA.

In perioada noiembrie 2006-2013, edilul Constantei a participat la incheierea a 12 contracte intre primarie si societatea controlata de el si de celalalt inculpat, in valoare totala de peste 6 milioane lei.

„In perioada noiembrie 2008-2012, Mazare a semnat 13 contracte, acorduri cadru si contracte subsecvente incheiate intre primarie si o societate la care era asociat Strutinsky, in valoare totala de peste 23 milioane lei. Aceste contracte au vizat achizitia unor servicii artistice desfasurate cu diverse ocazii, organizarea unor spectacole artistice, serviciul de paza a bunurilor publice si private apartinand municipiului Constanta, serviciul de protectie a functionarilor Primariei Municipiului Constanta aflati in exercitiul functiunii in perioada 15 februarie 2009-15 februarie 2012, etc”, arata DNA.

Procurorii au constatat ca, in ambele cazuri, au fost obtinute foloase atat pentru sine, prin societatea pe care o controla si cu care Radu Mazare s-a aflat in raporturi comerciale in ultimii 5 ani, inainte de comiterea faptei, cat si pentru Sorin Strutinsky. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.