Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Noi modificări aduse Legii dialogului social

Bucureşti: Noi modificări aduse Legii dialogului social

DISTRIBUIȚI

136407 – 29042015 –  Comisia de muncă şi protecţie socială din Camera Deputaţilor a analizat marţi proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii dialogului social nr.62/2011. În cadrul comisiei au fost depuse o serie de amendamente semnate şi susţinute de deputaţii Cristina Nichita, Aurelia Cristea şi Adrian Solomon, preşedintele comisiei, care au ca scop, printre altele, întărirea rolului de funcţionare al Consiliului Naţional Tripartit (CNT).

Aceste amendamente vizează clarificarea termenilor cu care Legea dialogului social trebuie să opereze.

Astfel, la nivel naţional, un sindicat se poate afilia la o singură Federaţie Sindicală, o Federaţie Sindicală se poate afilia la o singură Confederaţie Sindicală. Tot aşa, un angajator se poate afilia la o singură Federaţie Patronală şi o Federaţie Patronală poate fi afiliată la o singură Confederaţie Patronală de rang înalt.

De asemenea, se are în vedere stabilirea criteriilor de reprezentativitate care trebuie îndeplinite pentru a avea loc negocieri colective la nivel de unitate.

Deputaţii din Comisia de muncă şi protecţie socială au avizat favorabil amendamentele, urmând ca proiectul de lege să intre în plenul Camerei Deputaţilor, cameră decizională în acest caz.

“Astfel, întărim rolul de funcţionare al CNT, completăm legea cu două alineate importante care clarifică rolul organizaţiilor sindicale şi patronale. Aşa cum am promis în campania electorală, dorim să creăm o lege a dialogului social aplicabilă, agreată de toţi actorii implicaţi în urma unor dezbateri ample”, a declarat deputatul PSD Cristina Nichita. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.