Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Orban și Atanasiu vor la Primărie

București: Orban și Atanasiu vor la Primărie

DISTRIBUIȚI

136119 – 17042015 – Doi din cei mai importanți prim-vicepreședinți ai PNL au planuri mari privind alegerile locale din 2016 și vizează o candidatură pentru Primăria Capitalei.

În primul rând este vorba de prim-vicepreședintele PNL, Ludovic Orban, cel care pare să aibă planuri îndrăznețe pentru 2016.

Potrivit informațiilor deținute de PSnews.ro, Orban și-a anunțat, în interiorul partidului, intenția de a candida pentru Primăria Capitalei la alegerile locale din 2016 și a solicitat conducerii PNL să fie introdus în cercetările sociologice pe care aceștia le vor realiza în perioada următoare cu privire la cei care își doresc să intre în cursa electorală pentru alegerile locale din 2016.

Pe lângă Ludovic Orban, la o candidatură pentru Primăria Capitalei râvnește și Teodor Atanasiu, cel care conduce, în prezent, filiala PNL București.

Totuși, asupra celor doi planează numeroase controverse, iar în cazul lui Orban chiar și unele cu iz penal după ce a fost dat în primire la DNA de către Guvernul Ponta.

Reamintim că, în ultimele zile, a apărut un element care îi poate încurca planurile de viitor ale lui Orban. Este vorba de sesizarea făcută de Corpul de Control al Guvernului privind presupuse ilegalități în plățile făcute de Ministerul Transporturilor și CNADNR pentru proiectul Transalpina.

Într-o notă înaintă DNA de Corpul de Control al premierului se arată că Ludovic Orban, în momentul în care era ministru al Transporturilor, a dispus executarea lucrărilor în sistem de credit-furnizor, respectiv pe baza unui împrumut contractat de constructor de la o instituţie de credit, care să fie rambursat ulterior de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) cu plata unor costuri suplimentare de finanţare, ceea ce a generat o pagubă de 388,7 milioane lei.

Inspectorii guvernamentali mai susțin că Ludovic Orban a promovat în Guvern o hotărâre având ca scop finanţarea de la buget a acestui proiect, act normativ care, deşi nu a avut avizul Ministerului Economiei şi Finanţelor, a fost contrasemnată, pentru ministrul Transporturilor, de către secretarul de stat Septimiu Buzaşu şi de ministrul de atunci al Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian.

Rămâne de văzut cum va evolua situația în acest caz și dacă liberalul Ludovic Orban va ajunge să dea explicații în fața procurorilor DNA pentru proiectul Transalpina, fapt care i-ar putea compromite iremediabil imaginea în fața electoratului.

Mai trebuie reamintit că Orban a candidat pentru funcția de edil al Capitalei în 2008.

În cazul unei candidaturi la Capitală, în 2016, a lui Atanasiu, putem spune că liberalii vor fi în situația în care vor avea de gestionat o problemă de imagine. În primul rând, Atanasiu este un politician fără priză la public, lipsit de carismă. În al doilea rând, imaginea publică a senatorului de Alba este una mai degrabă de sforar politic, ce se ocupă cu jocurile de culise din partid, și nu de candidat pentru o așa funcție precum este cea de primar general. – PROMPT MEDIA, sursa: psnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.