Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: PNL cere demisia premierului şi a preşedintelui Senatului

Bucureşti: PNL cere demisia premierului şi a preşedintelui Senatului

DISTRIBUIȚI

 135967 – 08042015 – Copresedintele PNL Alina Gorghiu a cerut miercuri demisia premierului Victor Ponta si a presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, dupa decizia de miercuri a CCR, care obliga Senatul sa redacteze o hotarare privind rezultatul votului pe solicitarea Justitiei in cazul lui Dan Sova si sa o trimita catre Monitorul Oficial.

„Cerem ca astazi Senatul, prin presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu, sa trimita catre Monitorului Oficial hotararea de aprobare a cererii DNA in cazul senatorului Dan Sova (…), pentru a pune punct unui conflict intre institutiile statului, adica puterea legislativa si puterea judecatoreasca”, a declarat Alina Gorghiu, intr-o conferinta de presa.

Gorghiu a explicat de ce a spus „hotarare de aprobare” si nu „hotarare de respingere”, in conditiile in care senatorii nu au incuviintat cerere DNA de retinere si arestare a lui Sova.

„Vom face ce am anuntat, vom cotesta hotararea Senatului de respingere (dupa publicarea in Monitorul Oficial – n.r.) la CCR. Stim inca de pe acum solutia. Hotararea Curtii Constitutionale nu poate fi decat in acord cu jurisprudenta constitutionala pe aceste subiecte”, a lamurit liderul liberal.

„Ii cer premierului Victor So…Ponta”, s-a corectat Gorghiu, adaugand ca, totusi, „Victor Sova nu e deloc gresit, ci este extrem de corect politic”.

„Ii cer lui Victor ponta sa rupa cardasia cu Tariceanu cand vine vorba de Justitie. Calin Popescu Tariceanu ar trebui sa plece de la sefia Senatului. Am o umbra de speranta ca executantul si autorul moral al acestei, sa-i spun elegant, escrocherii politice din 25 martie, Ponta si Tariceanu, sa se conformeze voluntar deciziei CCR. Cand spun ca imi doresc sa se conformeze voluntar, repet solicitarea noastra de a elebora hotararea cu semnatura lui Tariceanu astazi si de a o trimite catre Monitorul Oficial”, a precizat Gorghiu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.