Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Premierul Ponta: Absorbţia fondurilor europene a reprezentat cea mai mare provocare

Bucureşti: Premierul Ponta: Absorbţia fondurilor europene a reprezentat cea mai mare provocare

DISTRIBUIȚI

136192 – 21042015 – Premierul Victor Ponta, a declarat, marți, că problema fondurilor Europene a reprezentat cea mai mare provocare, mai ales în contextul în care, în 2012 rata de absorbție era 7%. ”În primii cinci ani de la aderare, am reușit să folosim 7% din ce era alocat pe exercițiul financiar 2007-2013. În 2012, cel mai greu lucru, misiunea imposibilă din acel moment a fost repornirea sistemului de absorbție a fondurile europene pentru că eram cu toate programele operaționale suspendate”, a declarat premierul la Forumul privind Fondurile Europene.

În acest context, Ponta a vorbit despre crearea ministerului Fondurilor Europene, pe care premierul o consideră o reușită.

”Am reușit un lucru – crearea ministerului Fondurilor Europene, care ne asigură că în perioada 2015-2020 nu vom repeta aceleași greșeli. Am reușit cât de cât o stimulare a celor care lucrează în zona guvernamentală”, a transmis premerul.

El a precizat, totodată, că aproape toate programele operaționale au fost aprobate și lansate.

Pe de altă parte, Victor Ponta a precizat că încă sunt probleme în zona achizițiilor publice. Premierul a precizat că speră ca până în iunie acest sistem să fie mai rapid și mai transparent.

”Suntem o țară particulară între cele 28 de state UE. Suntem cei mai mari reclamagii la Bruxelles. Orice licitație, orice proiect este contestat de altcineva. Orice fel de suspiciune înseamnă blocarea proiectului și că nu putem să transmitem proiectul la Comisia Europeană pentru decontare. Nu am o soluție pentru această problemă, cred ca ține de mentalitatea noastră”, a adăugat premierul. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.