Acasă Economie Bucureşti: Premierul Ponta, bucuros că intră bani la buget

Bucureşti: Premierul Ponta, bucuros că intră bani la buget

DISTRIBUIȚI

vicftor ponta– 135879 – 06042015 – Veniturile la bugetul de stat au fost cu „trei – trei miliarde si jumatate” lei mai mari fata de nivelul programat in primul trimestru al acestui an, a declarat luni premierul Victor Ponta, care a precizat ca acest nivel permite reducerea TVA inainte de 1 ianuarie 2016.

„Avem o colectare mult peste asteptari a veniturilor la buget”, a spus Ponta, dupa sedinta saptamanala a conducerii PSD, aratand ca in primul trimestru s-au inregistrat si cheltuieli mai mici fata de nivelul programat.

Astfel, gradul de incasare a veniturilor a fost de „107% fata de program” iar in martie nivelul a fost de 114%, a continuat Victor Ponta, care a pus acest rezultat pe seama efectelor luptei impotriva evaziunii fiscale.

„Aceasta situatie ne permite sa mergem mai departe cu ideea de a avea o relaxare fiscala legata de TVA chiar inainte de intrarea in vigoare a Codului Fiscal”, programata pentru 1 ianuarie 2016, a spus primul ministru

El s-a declarat optimist in ceea ce priveste efectele acestei masuri asupra veniturilor bugetului, aratand ca, dupa reducerea CAS cu 5 puncte procentuale, incasarile la buget au scazut cu doar 3 puncte, pe fondul cresterii gradului de conformare dar si al unui „ANAF puternic”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.