Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Procurorul şi judecătorul lui Omar Hayssam, audiaţi la DNA

Bucureşti: Procurorul şi judecătorul lui Omar Hayssam, audiaţi la DNA

DISTRIBUIȚI

 136203 – 21042015 – Fostul procuror DIICOT Ciprian Nastasiu si fosta judecatoare Sofica Dumitrascu au fost chemati, marti la DNA pentru a fi audiati in dosarul in care medicul Mohamad Yassin este cercetat pentru fapte de coruptie comise in legatura cu Omar Hayssam. Nastasiu si Dumitrascu au fost chemati de procurori pentru a da explicatii in dosarul in care medicul Mohamad Yassin a fost arestat preventiv, fiind cercetat pentru ca ar fi cerut aproximativ doua milioane de euro pentru a interveni in obtinerea unei decizii de anulare a pedepsei cu inchisoarea a lui Omar Hayssam.

Nastasiu si Dumitrascu sunt, in present, avocati.

La plecare, Nastasiu a spus jurnalistilor ca nu are nimic de declarat in plus fata de ceea ce a scris in cartea pe care a publicat-o.

Totusi, fostul procuror a precizat ca nu i-a cerut nimeni sa il puna in libertate pe Omar Hayssam, ci a fost o decizie luata cu „acordul conducerii Parchetului General de la acel moment”.

Fostul procuror si fostul judecator au intrat in atentia opiniei publice dupa ce Nastasiu a cerut instantei, in 2006, eliberarea lui Omar Hayssam, motivand faptul ca sirianul este grav bolnav. Solicitarea a fost admisa de Sofica Dumitrascu, care era judecator la acel moment, motiv pentru care Hayssam a fost pus in libertate, iar in scurt timp a fugit din tara. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.