Acasă Social Bucureşti: PSD vrea ca votul pentru diaspora să fie organizat de AEP,...

Bucureşti: PSD vrea ca votul pentru diaspora să fie organizat de AEP, nu de Guvern

DISTRIBUIȚI

  136165 – 20042015 – Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, dupa ce a participat la Palatul Cotroceni la consultarile cu presedintele Klaus Iohannis, ca PSD sustine alegerea primarilor din primul tur, iar in ceea ce priveste votul in diaspora doreste ca acesta sa fie organizat de Autoritatea Electorala Permanenta (AEP), si nu de Guvern, cu inscrierea alegatorilor pe liste cu sase luni inainte de procesul electoral.

vot diasporaVictor Ponta si-a exprimat speranta ca legea privind alegerile locale va putea fi trimisa spre promulgare pana la 15 mai, cu alegerea primarilor din primul tur. Victor Ponta a precizat ca PSD doreste ca presedintii Consiliilor Judetene sa fie alesi indirect.

Pentru alegerile parlamentare, PSD se pronunta in favoarea sistemului proportional pe liste de partid, cu o „reducere semnificativa a numarului de parlamentari conform normei propuse de presedintele” Comisiei parlamentare de cod electoral, liberalul Mihai Voicu.

Presedintele social-democratilor a mentionat ca in cadrul consultarilor cu presedintele Iohannis a „ridicat o problema” si a „cerut sprijin” in ceea ce priveste revizuirea Constitutiei, pe care PSD o sustine, dar „PNL nu are o decizie politica daca mai sustine sau nu” acest proiect.

„Este important sa stim daca o mai putem face sau este un proiect pe care PNL nu il mai considera de actualitate”, a spus acesta.

Intrebat ce s-a discutat despre imunitatea parlamentarilor, Victor Ponta a spus doar ca regulamentul privind statutul senatorilor si deputatilor a fost modificat si va intra in vigoare.

Presedintele Klaus Iohannis are luni la Palatul Cotroceni consultari cu partidele si formatiunile politice reprezentate in Parlamentul, pe teme precum stadiul legislatiei electorale, inclusiv cel al reglementarilor necesare asigurarii dreptului de vot al romanilor care traiesc in afara granitelor si procedurile parlamentare de incuviintare a cererilor de urmarire penala, retinere, arestare sau perchezitie a membrilor Parlamentului.  –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.