Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Recensământul zonelor fara acces la internet

Bucureşti: Recensământul zonelor fara acces la internet

DISTRIBUIȚI

136256 – 22042015 – ANCOM a efectuat un studiu in scopul identificarii localitatilor din Romania in care, la 31 decembrie 2014, nu exista bucla locala si/sau segmente de retea de distributie (backhaul) pentru conexiuni la punct fix, care sa asigure viteze de transfer de minim 30 Mbps. Studiul a fost realizat pentru a veni in sprijinul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), institutie care coordoneaza implementarea unor programe de dezvoltare a infrastructurii in banda larga (broadband) in zonele rurale din Romania. Lista localitatilor rezultata din studiul ANCOM este publicata spre consultare pe pagina de internet a Autoritatii.

Pentru a realiza aceasta lista, ANCOM a transmis un chestionar catre operatorii de comunicatii electronice din Romania, primind raspunsuri din partea a 1.006 dintre acestia. In lista rezultata din studiul ANCOM nu au fost incluse localitatile care fac obiectul altor proiecte finantate din fonduri publice al caror scop este realizarea de retele de comunicatii electronice, fiind previzibil ca in viitorul apropiat aceste localitati vor avea acces la serviciile de comunicatii electronice in banda larga de mare viteza.

Rezultatele studiului efectuat de catre ANCOM vor putea fi utilizate si de catre alte autoritati sau institutii publice care implementeaza sau coordoneaza implementarea de proiecte finantate din fonduri publice al caror obiectiv il constituie construirea unor retele de comunicatii electronice in banda larga de mare viteza pe teritoriul Romaniei.

Lista localitatilor neacoperite, la 31 decembrie 2014, cu bucla locala si/sau segmente de retea de distributie (backhaul) pentru conexiuni la punct fix care sa asigure viteze de transfer de minim 30 Mbps poate fi accesata pe site-ul ANCOM. Daca detin informatii privind situatia de fapt existenta la data de 31 decembrie 2014 contrare celor rezultate din studiul ANCOM, persoanele interesate sunt invitate sa le puna la dispozitia Autoritatii pana la data de 21 iunie 2015.

In plus, pentru a evita finantarea din fonduri publice a unor retele paralele in localitatile care nu mai necesita aceasta interventie, Autoritatea recomanda operatorilor de comunicatii electronice sa transmita periodic informatii privind realizarea de retele de comunicatii electronice/furnizarea de servicii de comunicatii electronice in banda larga de mare viteza, la punct fix, in localitatile identificate ca fiind neacoperite, potrivit studiului ANCOM. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.