Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Record: Peste 1.800 de persoane fără contracte de muncă, depistate în...

Bucureşti: Record: Peste 1.800 de persoane fără contracte de muncă, depistate în cinci zile

DISTRIBUIȚI

135923 – 07042015 –   Inspecţia Muncii anunţă că a desfăşurat, în perioada 30 martie – 4 aprilie 2015, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 2.031.400 de lei. De aemenea, a fost depistat un număr record de 1.820 de persoane care lucrau fără forme legale, potrivit unui comunicat al Inspecţiei Muncii. Dintre acestea 1.621 au fost depistate în București, 38 în Mureș și 25 în județul Constanța. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane inspectorii de muncă au făcut 12 propuneri de cercetare penală. Situațiile au fost descoperite în județele Arad, Botoșani, Constanța, Dâmbovița, Ialomița, Mureș și în municipiul București.

În domeniul relaţiilor de muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 1.551.900 de lei din care 1.120.000 de lei pentru muncă la negru. Au fost sancţionaţi 392 angajatori. Au fost sancționate 55 de persoane fizice pentru că au acceptat să muncească la negru. 25 dintre ele erau din Bihor, 18 din Ialomița iar celelalte din județele Iași, Prahova și Teleorman.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 479.500 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 55 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Dintre acestea 27 au avut loc în București.

”Fiecare acțiune a inspectorilor de muncă are drept scop corectarea situațiilor în care legea se încalcă și grija primordială este pentru angajați, să lucreze în condiții sigure, sănătoase și legale. Am mai spus-o, ne confruntăm cu o înflorire a muncii la negru și depunem eforturi considerabile să diminuăm efectele fenomenului. Numai săptămâna trecută, în București a fost înregistrat un record al persoanelor care munceau la negru. 1618 persoane au fost descoperite că lucrau fără forme legale, la o firmă de curierat. Atrag atenția angajatorilor că, acțiunile de control ale inspectorilor de muncă nu contenesc indiferent de perioada anului sau de sărbători”, a declarat Dantes Nicolae Bratu, şeful Inspecţiei Muncii. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.