Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Replica lui Predoiu: Ponta amestecă minciunile cu erorile de raţionament

Bucureşti: Replica lui Predoiu: Ponta amestecă minciunile cu erorile de raţionament

DISTRIBUIȚI

 135988 – 09042015  – Prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu, îi dă replica premierului Victor Ponta care l-a criticat dur pe Facebook pentru opinii sale în privința reducerii TVA. Predoiu afirmă, tot pe Facebook ,că nu va intra într-un „joc derizoriu al insultelor” cu Ponta pe tema reducerii TVA, acuzând însă în continuare Guvernul că a tăiat investiții. Predoiu i-a făcut o listă în șase puncte lui Victor Ponta cu ce ar trebui să facă premierul.

„Am criticat şi acuz în continuare guvernul Ponta că a tăiat investiţiile pentru a-şi crea rezerva de aprox. 5 miliarde lei pentru reducerea TVA. Probabil pentru că nu poate abstractiza şi distinge între două subiecte diferite, măsura economică şi pregătirea măsurii economice, în replică, Ponta mă atacă din nou pe Facebook într-un limbaj caracteristic, amestecând minciunile cu erorile de raţionament. Nu voi intra în acest joc derizoriu al insultelor, singurul în care Victor Ponta se simte fericit, şi voi continua să îi cer serios: 1) Să reia investiţiile publice oprite în 2014 şi 2015; 2) Să facă studiul de impact necesar oricărei politici de relaxare fiscală; 3) Să dezvăluie opiniei publice ce răspuns a primit de la FMI, Banca Mondială şi BNR în legătură cu politicile pe care le-a anunţat (şi la care în parte a renunţat); 4) Să reia reformele structurale, în special în privinţa companiilor de stat; 5) Să studieze relaţia investiţii – locuri de muncă – putere de cumpărare – consum – preţuri – inflaţie – deflaţie (poate consulta pe această temă un articol interesant apărut chiar astăzi în Ziarul Financiar, sub semnatura unui reputat profesor de economie, Eduard Dinu); 6) Să comenteze opinia critică (similară cu cea a subsemnatului) exprimată ieri de vicepreşedintele Comisiei Europene, dl Valdis Dombrovskis (pe dânsul nu îi dă mâna să îl insulte, Ponta e viteaz doar la intern, la extern e nesemnificativ, din păcate pentru România). Îi reînnoiesc provocarea de a participa la o dezbatere civilizată pe temele economiei şi justiţiei, în speranţa că va trece peste dificultăţile şi inconfortul provocate de respectarea unui minim nivel de politeţe”, a scris Predoiu pe Facebook.

Replica lui Predoiu a venit după ce premierul Victor Ponta l-a atacat dur pe prim-vicepreședintele PNL, după ce acesta a criticat anunțat reducere a TVA.

„Premierul-fantomă (to be elected) al PNL-PDL, dl. Cătălin Predoiu, și-a prezentat la un post TV poziția asupra reducerii TVA – el este CONTRA!!! Argumentele prezentate fiind ori false ori chiar stupide, toți oamenii normali ar considera că este vorba de miopie politică și economică, de invidie că am luat noi această măsură, sau pur și simplu de lipsă de inteligență! Eu am altă explicație – dl. Predoiu este doar consecvent cu modul de gândire al pedeliștilor, el fiind ministru în Guvernul Boc care în 2010 a crescut TVA de la 19% la 24%, distrugând economia românească – totul pentru a avea banii necesari restituirilor ilegale de la ANRP și șpăgilor de la Microsoft!”, a scris Ponta pe pagina sa de Facebook.

„Este bine ca românii să știe că acești oameni nu s-au schimbat deloc – sunt tot cei din 2010, gândesc și procedează la fel, doar nu-și mai zic PDL, ci PNL! Dacă prima dată ne-au fost impuși de Băsescu, acum avem obligația să nu-i lăsăm să distrugă din nou țara cu prostia și hoția care îi caracterizează (și pe care iată nu ne lasă să o uităm!)”, a mai scris premierul. – PROMPT MEDIA

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.