Acasă Politic Bucureşti: Salariul mediu net a scăzut în februarie

Bucureşti: Salariul mediu net a scăzut în februarie

DISTRIBUIȚI

– 135873 – 06042015 – In luna februarie 2015, salariul mediu net a fost de 1.731 lei, in scadere fata de luna precedenta cu 9 lei (0,5%), potrivit unui comunicat al Institutului National de Statistica. Cele mai mari salarii s-au inregistrat in fabricarea produselor din tutun (5151 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (999 lei). salariuIn cursul anului se inregistreaza fluctuatii ale castigului salarial determinate, in principal, de acordarea premiilor anuale si a primelor de sarbatori (decembrie, martie/aprilie). Acestea influenteaza cresterile sau scaderile in functie de perioada in care sunt acordate, conducand, in cele din urma, la estomparea fluctuatiilor castigului salarial lunar la nivelul intregului an.

Comparativ cu luna februarie a anului precedent, castigul salarial mediu nominal net a crescut cu 6,5%. Indicele castigului salarial real  fata de aceeasi perioada a anului precedent a fost de 106,1%.

Indicele castigului salarial real a fost de 99,2% pentru luna februarie 2015 fata de luna precedenta. Fata de luna octombrie 1990, indicele castigului salarial real a fost de 128,3% cu 1,1 puncte procentuale mai mic fata de cel inregistrat in luna ianuarie 2015. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.