Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Scurtmetraj românesc selectat din 4000 de producții la Cannes

București: Scurtmetraj românesc selectat din 4000 de producții la Cannes

DISTRIBUIȚI

 136233 – 22042015 – Dan Iliuță, un elev de 17 ani din  București, este regizorul unui scurtmetraj selectat din alte 4.000 de producții de la Cannes. Românul a fost ajutat de colegi şi prieteni, iar acum încearcă să strângă bani pentru ca măcar câţiva dintre ei să ajungă la celebrul festival. La noi, filmul „Tibi” va avea premiera în iunie, în Capitală.

Totul s-a întâmplat undeva prin cafenelele din jurul liceului, mergeam dimineaţa la liceu şi, după-amiaza, mai stăteam câteva ore bune ca să finalizăm povestea, ca să finalizăm scenariul. Nu ştiam dacă să îi mai dau viaţă tatălui său sau nu. Faţă de ce era prima dată – era un film de acţiune mai mult decât dramă – s-a schimbat complet”, spune Dan Iliuţă, regizorul filmului, citat de Digi24.

Tibi, eroul care dă numele scurtmetrajului, este un tânăr al cărui tată a murit, aparent într-un accident. Dar câteva detalii pe care le citeşte într-un bilet trimis de un anonim îl fac pe Tibi să pornească în căutarea unui alt adevăr. Iar simpla căutare se transformă brusc într-o aventură.

Mi-a spus despre acest film, dar nu prea eram eu încrezător. Am aflat recent că s-au calificat la Cannes, îi felicit, sunt chiar mândru de ei!”, spune şi profesorul Constantin Trandafir, de la Liceul Gheorghe Lazăr. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.