Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Senatul a aprobat a doua cerere pentru arestarea lui Darius Vâlcov

Bucureşti: Senatul a aprobat a doua cerere pentru arestarea lui Darius Vâlcov

DISTRIBUIȚI

darius valcov135781 – 01042015 –  Plenul Senatului a aprobat cererea Parchetului General în vederea formulării cererii de efectuare, continuare a urmăririi penale față de senatorul PSD Darius Vâlcov, fost ministru al Finanţelor. În favoarea cererii au votat 120 de senatori, 18 senatori au votat împotrivă și un vot a fost anulat.

Senatorii au aprobat de asemenea cererea Parchetului General privind încuviințarea reținerii și arestării preventive, cu 106 de voturi pentru, 28 de voturi împotrivă, un vot fiind anulat.

Votul a fost secret cu bile.

Procurorii DNA au trimis, săptămâna trecută, la Senat, a doua cerere de urmărire penală, dar şi una de reţinere şi arestare a lui Darius Vâlcov, fostul ministru fiind acuzat de săvârşirea, în exerciţiul funcţiei de senator şi ministru în Guvernul României, a infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale.

Potrivit procurorilor, Vâlcov ar fi deţinut şi administrat, prin interpuşi, o firmă de cadastru, una de contabilitate şi un birou de avocatură, iar beneficiile materiale astfel obţinute ar fi fost ţinute într-un seif, încredinţat unei persoane apropiate. Anchetatorii au găsit în seif 90.000 dolari, 1.323.850 lei, 3 lingouri de aur, în total 3 kilograme, un tablou cu ramă aurie, inscripţionat Jean Renoir, un tablou inscripţionat Jean Cocteau şi o pictură pe lemn, inscripţionat Aurel Acasandrei.

Ulterior, la percheziţiile efectuate în şase locaţii, procurorii au mai descoperit 101 tablouri. Fostul ministru al Finanţelor ar fi intenţionat să-şi deschisă o galerie de artă.

Darius Vâlcov a fost reţinut pentru trafic de influenţă, însă ICCJ a decis cercetarea senatorului în arest la domiciliu.

DNA îl acuză pe Darius Vâlcov că a luat mită în valoare de circa 2.000.000 euro pe vremea când era primar al oraşului Slatina, pentru acordarea de contracte ale municipalităţii unor firme. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.