Acasă Economie Bucuresti: Sindicatele din administratie incep protestele

Bucuresti: Sindicatele din administratie incep protestele

DISTRIBUIȚI

proteste_Dacia136173 – 20042015 – Sindicatele funcționarilor publici vor picheta, marți, timp de o oră și jumătate, sedul Ministerului Muncii. După 1 mai (12-13-14 mai), sindicatele funcționarilor publici programează noi proteste, iar în a doua jumǎtate a lunii mai – o grevǎ de avertisment.

Sindicaliștii sunt nemulțumiți pentru că, începând cu 1 iulie 2015, cȃnd salariul minim va fi de 1.050 lei, aproximativ 60% dintre angajații din administrația publicǎ localǎ vor fi plǎtiți cu salariul minim pe economie, indiferent de nivelul studiilor, vechime sau importanța activitǎții. De asemenea, aaceștia mai protestează din cazua blocării salariilor la nivelul lunii decembrie 2014, în timp ce discrepanțele salariale sunt corectate doar pentru aparatul de lucru al Parlamentului Romȃniei, Guvernului, Curții de conturi și a altor instituții publice salarizate la același nivel, și nu pentru toatǎ administrația publicǎ din Romȃnia.

Din aceste cause, sindicaliștii consider că nu mai pot asigura funcționarea statuluii de drept și servicii de calitate pentru contribuabili. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.