Acasă Economie Bucureşti: Surse: Guvernatorul BNR, de acord cu reducerea TVA

Bucureşti: Surse: Guvernatorul BNR, de acord cu reducerea TVA

DISTRIBUIȚI

BNR– 135882 – 06042015 – Premierul Victor Ponta a fost luni intr-o vizita la sediul Bancii Nationale (BNR), unde a discutat cu guvernatorul Mugur Isarescu despre modalitatile de reducere a TVA, au declarat surse apropiate discutiilor, conform Hotnews.ro.

Potrivit acestor surse, guvernatorul BNR s-a aratat interesat de spatiul fiscal creat  prin cresterea incasarilor, premierul confirmand ca dispune de circa 3,5 miliarde de lei, bani care ar acoperi in acest an „golul” lasat de scaderea TVA. Potrivit acelorasi surse, guvernatorul ar fi sugerat ca proiectiile Guvernului sa acopere mai multi ani, nu doar 2015, intrucat odata luata masura de reducere ar fi extrem de dificil sa se renunte la ea in cazul in care colectarea inregistreaza „plusuri” temporare, doar  in anumiti ani (pre-electorali).

Masura pare a fi confirmata, urmand ca data de la care se va aplica sa fie anuntata de premier.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, dupa sedinta Biroului Permanent National al PSD, ca datele aferente primului trimestru al acestui an indica o colectare peste asteptari a veniturilor la bugetul de stat, de 3-3,5 miliarde lei in plus fata de programul de incasari, ceea ce permite Guvernului sa reduca TVA inca din acest an.

„Dupa primul trimestru, avem o colectare mult peste asteptari a veniturilor la bugetul de stat, cam in jur de 3-3,5 miliarde lei in plus fata de ceea ce era prevazut ca program, si cheltuieli mai mici, iar aceasta situatie dupa primul trimestru ne permite sa mergem mai departe cu ideea de a avea o relaxare fiscala legata de TVA chiar inainte de intrarea in vigoare a Codului Fiscal la 1 ianuarie”, a spus Ponta. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.