Acasă Cultura/Media Bucureşti: TVR are datorii de 700 milioane lei

Bucureşti: TVR are datorii de 700 milioane lei

DISTRIBUIȚI

– 135884 – 06042015 – Datoriile totale ale TVR s-au ridicat, la finalul anului 2014, la 700 de milioane de lei, din care 440 de milioane la bugetul de stat, a spus luni, intr-o conferinta de presa, Stelian Tanase, presedintele-director general al televiziunii publice. Potrivit acestuia, memorandumul semnat acum trei ani cu Guvernul, pentru esalonarea datoriilor la stat, nu se mai aplica, dar TVR a platit in continuare, anul trecut, cateva transe din planul de esalonare – trei din 12, mai precis. Seful TVR a spus ca TVR este inca in carti pentru a difuza meciuri de la Euro 2016, dar platile pentru oferta facuta trebuie garantate, lucru care nu s-a intamplat inca.

stelian_tanase2Stelian Tanase s-a plans din nou de „subfinantarea cronica” a TVR si a acuzat faptul ca Executivul condus de Victor Ponta nu si-a indeplinit obligatiile asumate prin memorandumul de esalonare a datoriilor, semnat acum trei ani. Mai precis, el a spus ca memorandumul prevedea indexarea taxei, lucru care nu s-a petrecut pana acum.

Pe de alta parte, intrebat daca intarzierile de plata a transelor inregistrate in 2013-2014 au dus la blocarea memorandumului, Stelian Tanase a admis ca memorandumul nu se mai aplica, insistand insa pe faptul ca Guvernul nu si-a indeplinit obligatia de a creste taxa TV. El a precizat ca TVR a platit unele transe – 3 din totalul de 12 aferente anului trecut, dupa cum a precizat directorul economic al televiziunii, in aceeasi conferinta. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.