Acasă Politic Bucuresti: Uniunea Studenţilor din România (USR) susţine procentajul de 25% pentru studenţi...

Bucuresti: Uniunea Studenţilor din România (USR) susţine procentajul de 25% pentru studenţi în alegerea rectorului

DISTRIBUIȚI

studenti-amfiteatru1136144 – 17042015 – Uniunea Studenţilor din România (USR) susţine revizuirea şi amendarea Legii Educaţiei Naţionale 1/2011 prin Ordonanţă de Urgenţă sau modificarea în Parlamentul României a OUG 94/2014 astfel încât studenţii să îşi recâştige dreptul de a-şi exprima opinia în proporţie de 25% în alegerea rectorului.

În consecinţă, USR se adresează Parlamentului României prin „Comisiile de Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport” şi nu în ultimul rând Ministerului Educaţiei Naţionale, printr-o campanie desfăşurată în toate centrele universitare din ţară, ce are ca scop mobilizarea studenţilor şi a cadrelor didactice pentru susţinerea procentajului de 25% pentru studenţi în alegerea rectorului.

Sub numele de „25% CHALLENGE”, campania pentru susţinerea recâştigării dreptului studenţilor de a participa la alegerea rectorului în proporţie de 25% a debutat în data de 16 aprilie 2015 .

Scopul campaniei este acela de a informa, conştientiza şi de a  mobiliza un număr semnificativ de studenţi. Acest scop se va realiza prin campaniile desfășurate în mediul virtual, prin semnarea unei petiţii online cât și în mediul offline și prin sesiuni de informare a studenţilor în universităţi.

La finalul campaniei, Uniunea Studenţilor din România îşi doreşte să susţină cu cifre concrete şi consistente faptul că studenţii îşi doresc recâştigarea dreptului de a participa la alegerea rectorului în procentaj de 25%, un drept extrem de important de care studenţii nu s-au bucurat la ultimele alegeri ale rectorului pentru legislatura 2012 – 2016. Până în anul 2011, studenţii aveau un procentaj de 25% în alegerea rectorului, în condiţiile în care alegerile aveau loc în cadrul Senatului Universitaţilor. În urma aprobării Legii Educaţiei Naţionale 1/2011, lege ce prevede ca alegerea rectorului să se desfăşoare prin votul tuturor cadrelor didactice din universitate şi doar a reprezentanţilor studenţilor din Senat si Consiliile Facultăţilor, acest drept al studenţilor a fost pierdut, în momentul de faţă procentajul în care studenţii pot să îşi exprime opinia în alegerea rectorului ajungând în unele cazuri şi până la 4%. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.