Acasă Nord-Vest Cluj Cluj: UDMR îşi alege noul preşedinte. Kelemen Hunor este singurul candidat

Cluj: UDMR îşi alege noul preşedinte. Kelemen Hunor este singurul candidat

DISTRIBUIȚI
Kelemen_Hunor1

 136068 – 15042015  –  Congresul UDMR se reuneste in 17-18 aprilie a. c., la Cluj, principalele puncte pe ordinea de zi fiind alegerea presedintelui, modificarea Statutului si a Programului Uniunii. Actualul lider al UDMR, Kelemen Hunor, este singurul candidat pentru functia de presedinte.

„Procedura de desemnare a delegatilor pentru lucrarile celui de-al 12-lea Congres al  Uniunii s-a desfasurat pe parcursul saptamanilor trecute, rezultatul constand in numirea a 778 de delegati cu drept de vot, iar Kelemen Hunor este singurul candidat pentru functia de presedinte al formatiunii”, a precizat la inceputul lunii aprilie Kovacs Peter.

Secretarul general al Uniunii, Kovacs Peter, sustine ca, „din punct de vedere al continutului, Congresul din acest an are o miza speciala, de reconfigurare a Uniunii, de reinnoire a politicii desfasurate de UDMR”.

“La finalul acestei saptamani, cu prilejul desfasurarii Congresului, vom prezenta, in premiera, documentarul intitulat UDMR – 25 de ani impreuna. Istoria de un sfert de secol a Uniunii va fi evocata cu ajutorul unor interlocutori de seama, personalitati care au avut un rol determinant in sarcina de reprezentare a intereselor comunitatii maghiare. In pelicula regizata de Csibi Laszlo sunt incluse, alaturi de declaratiile lui Kelemen Hunor, Marko Bela si Takacs Csaba, interviuri cu politicieni precum Kantor Lajos, Varga Gabor, Tokay Gyorgy, Csiha Tamas, Beres Andras, Varga Attila, Marton Arpad, Hajdu Gabor, Nagy Benedek, imaginile de arhiva fiind menite sa rememoreze inceputurile Uniunii, momentele importante de la infiintarea organizatiei, precum si primii ani de activitate din Parlament si Guvern. Documentarul va avea subtitrare in limba romana”, afirma acesta, citat intr-un comunicat al UDMR. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.