Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Constanţa: Percheziţii de amploare pentru evaziune şi spălare de bani cu prejudice...

Constanţa: Percheziţii de amploare pentru evaziune şi spălare de bani cu prejudice de 50 milioane lei

DISTRIBUIȚI

 135812 – 02042015 –  Procurorii  DIICOT din Constanţa împreună cu  ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime, au efectuat, în zilele de 31 martie 2015 şi 2 aprilie 2015, un număr de 79 percheziţii domiciliare şi la sediile sociale ale unor societăţi comerciale din judeţele Constanţa, Tulcea, Galaţi, Giurgiu, Ilfov şi din Bucuresti, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat format din 15 persoane, constituit pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în perioada 2009 – 2015, membrii grupării, folosindu-se de un grup de 20 societăţi comerciale tip fantomă, ar fi emis către 250 de societăţi comerciale documente contabile justificative care nu au la bază operaţiuni comerciale reale.

Sumele de bani reprezentând contravaloarea acestor operaţiuni erau  achitate în conturile  societăţilor comerciale tip fantomă, deschise la diverse unitati bancare, de unde erau ridicaţi   în numerar şi restituiţi beneficiarilor reali.

Prejudiciul produs de către cele 250 de societăţi comerciale  prin eludarea plăţii către bugetul de stat a impozitului pe profit şi a taxei pe valoarea adăugată este de  50 milioane de lei. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.