Acasă Externe Grecia: Confruntări între anarhişti şi poliţie pe străzile Atenei

Grecia: Confruntări între anarhişti şi poliţie pe străzile Atenei

DISTRIBUIȚI

 135966 – 08042015 – Un grup de manifestanti anarhisti, imbracati in negru, s-au confruntat marti seara, in centrul Atenei, cu politia antirevolta, aruncand cu bombe cu petrol artizanale si incendiind masini, dupa un mars prin care au solicitau desfiintarea inchisorilor de maxima securitate, informeaza Reuters.

Un grup de circa 50 de protestatari, cu capetele acoperite cu glugi, au aruncat cu pietre si bombe cu petrol in directia politistilor, in districtul central Exarchia, o zona locuita mai ales de artisti si intelectuali de stanga.

„Au incendiat doua masini si au dat foc unor cosuri de gunoi, atacand politia cu pietre si bombe cu petrol”, a declarat un ofiter de politie pentru Reuters.

Manifestantii au cerut desfiintarea inchisorilor de maxima securitate, in contextul in care guvernul lui Alexis Tsipras a promis in campanie ca va lua aceasta masura.

Saptamana trecuta, protestatari anarhisti au ocupat mai multe cladiri publice si au intrat pentru scurt timp in Parlament, solicitand eliberarea din inchisoare a unui membru al unul grup marxist. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.