Acasă Vest Hunedoara Hunedoara: Minerii s-au blocat în subteran

Hunedoara: Minerii s-au blocat în subteran

DISTRIBUIȚI

mineri135981 – 09042015  – Minerii din doua schimburi de la exploatarea de huila Lonea s-au blocat in subteran, joi, iar cei de la Vulcan au intrat cu intarziere in schimbul de dimineata, dupa ce sindicatele nu au reusit sa ajunga la o intelegere cu reprezentantii Complexului Energetic Hunedoara privind primele de Pasti.

Presedintele Sindicatului „Muntele”, Petre Nica, a declarat ca peste 60 de mineri din schimburile trei si patru de la Mina Lonea au refuzat sa iasa din subteran dupa programul de lucru, potrivit Ziare.com.

El a precizat ca ortacii sunt nemultumiti ca prima de Paste, de 230 de lei care se ofera sub forma de tichete cadou, prevazuta in contractul colectiv de munca, este mult mai mica decat cea de anul trecut, de 400 de lei, tot sub forma de tichete cadou.

„Oamenii considera ca primele de Pasti au fost injumatatite si au ales aceasta forma de protest pentru a atrage atentia asupra problemelor. Minerii care intra in subteran nu sunt vinovati de faptul ca managementul a fost deficitar si ca anul 2014 a fost incheiat cu multe minusuri, motiv pentru care ministrul (ministrul Energiei, Andrei Gerea – n.r.) a schimbat conducerea Complexului Energetic Hunedoara”, a declarat Petre Nica.

Potrivit lui Nica, miercuri seara au avut loc discutii intre sindicalisti si conducerea CEH, care are in administrare cele patru mine din Valea Jiului ramase deschise. Discutiile au fost reluate in cursul diminetii, insa pana acum nu s-a gasit nicio solutie.

El a precizat ca, in noaptea de miercuri spre joi, directorul CEH, Aurel Niculescu, si liderul sindical al Minei Lonea au intrat in subteran pentru a discuta cu minerii, insa nu au reusit sa-i convinga sa renunte la greva.

Nica a precizat ca si minerii de la Vulcan au refuzat sa intre in mina, dar in urma discutiilor avute cu liderul de sindicat au acceptat sa inceapa lucrul.

In cele patru exploatari miniere ramase deschise in Valea Jiului mai lucreaza 4.500 de ortaci, dintre care 3.500 in subteran, restul fiind personal auxiliar. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.