Acasă Nord-Est Iasi Iaşi: Percheziţii: Primarul Nichita folosea Poliţia Locală pentru filajul adversarilor politici

Iaşi: Percheziţii: Primarul Nichita folosea Poliţia Locală pentru filajul adversarilor politici

DISTRIBUIȚI

Gheorghe Nichita136459 – 30042015 – Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iasi, este suspectat ca folosea functionari si politisti din Politia Locala pentru filaje sau obtinerea de informatii nedestinate publicitatii in interes personal, au declarat surse din cadrul anchetatorilor, potrivit Bună Ziua, Iaşi.

Joi dimineata domiciliul lui Gheorghe Nichita, sediul Primariei Iasi si sediul Politiei Locale au fost perchezitionate, edilul urmand sa fie adus la DNA Bucuresti pentru audieri.

Potrivit unor surse, primarul ar fi solicitat sefului Politiei Locale, Liviu Hliboceanu, dar si altor functionari publici cu functie de conducere in cadrul institutiei, sa supravegheze diferite persoane, fiind vorba despre adversari politici. Primarul primea informatii referitoare la locurile unde se intalneau persoanele vizate, durata intalnirilor, urmatoarea destinatie si locurile de unde veneau. Seful Politiei Locale accesa inclusiv bazele de date ale institutiei, pentru a verifica autoturismele. Lista de informatii era completata cu datele din arhiva Evidentei Populatiei, pentru a afla cât mai multe detalii despre proprietarii autoturismelor cu care se întâlneau persoanele vizate de primar.

Totodata, procurorii efectueaza perchezitii si la sediul Salubris, firma care se ocupa de curatenia orasului, precum si la domiciliul lui Ioan Apostol, directorul Salubris.

Ancheta este derulata de structura centrala a DNA. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.