Acasă Politic Instructori americani pentru militarii ucraineni

Instructori americani pentru militarii ucraineni

DISTRIBUIȚI

militari Ucraina136143 – 17042015 – Trei sute de militari americani au sosit in Ucraina pentru instruirea soldatilor din aceasta tara care se confrunta cu un conflict separatist in estul teritoriului sau, a anuntat vineri armata ucraineana.

Militarii americani, apartinand Brigazii 173 aeropurtate a SUA, au sosit pe aeroportul din Liov (vest) si vor instrui 900 de soldati din Garda Nationala ucraineana, subordonata Ministerului de Interne si formata in special din voluntari ce au facut parte din fortele de autoaparare ale Maidanului, miscare de contestare proeuropeana din centrul Kievului reprimata in sange in februarie 2014, potrivit AFP.

Ministrul ucrainean de Interne Arsen Avakov anunta la sfarsitul lunii martie ca antrenamentele se vor desfasura pe poligonul Yavoriv din regiunea Liov.

Rusia a avertizat in ultima perioada in legatura cu trimiterea de militari straini pe teritoriul ucrainean, diplomatia de la Moscova sustinand ca fortele americane „nu vor aduce pacea” in Ucraina. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.