Acasă Externe Naufragiu în Mediterana: Bilanţul morţilor are putea ajunge la 1.000

Naufragiu în Mediterana: Bilanţul morţilor are putea ajunge la 1.000

DISTRIBUIȚI

136172 – 20042015 – Sute de persoane s-au inecat in marea Mediterana cand vasul lor s-a rasturnat in cursul incercarii disperate de a ajunge pe malurile Europei. Daca initial se credea ca au murit in jur de 700 de persoane, unul din putinii supravietuitori a declarat ca pe vas s-ar fi aflat aproape 1.000 de suflete.

naufragiuDezvaluirea adanceste criza care a zguduit elita politica europeana, care se straduieste sa gaseasca o solutie pentru prevenirea unor dezastre similare, potrivit Time.com.

Oficiali ai organizatiei ONU pentru refugiati, UNHCR, au precizat ca numai 28 de persoane ar fi supravietuit tragediei din stramtoarea Siciliei.

Supravietuitorii care au ajuns in Italia au povestit ca vasul s-a rasturnant cand sute dintre imigranti s-au repezit pe o laterala a vasului pentru a saluta un vas portughez, care venea sa ii salveze.

Unul dintre supravietuitori, un barbat din Bangladesh, a povestit autoritatilor ca pe vas se aflau 950 de persoane. Acelasi martor a mai spus ca 300 de persoane erau incuiate in carena vasului.

Duminica seara, autoritatile europene reusisera sa salveze doar 28 de persoane si sa recupereze 24 de cadavre.

Presedintele francez Francois Hollande a cerut duminica organizarea unei reuniuni europene de urgenta a ministrilor de Interne si ai Afacerilor Externe pentru luarea de masuri. Daca bilantul mortilor se confirma, „este vorba despre cea mai mare catastrofa din ultimii ani din Marea Mediterana”, a declarat Hollande.

Criza va domina intalnirea ministrilor de Externe europeni in Luxemburg, luni. Premierul italian, Matteo Renzi, a considerat ca este oportuna organizarea unui summit special si a afirmat ca o actiune europeana concertata trebuie sa fie o prioritate. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.